avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs interdictie judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs interdictie judecatoreasca

Am formulat in termen de 3 zile recurs la o cauza civila in care eram petenta si solicitam interdictia judecatoreasca a cuiva. 3 zile, pentru ca atat s-a mentionat ca termen in hotararea atacata, mai redus chiar si decat la ordonanta presedintiala, unde termenul este de 5 zile. La primul termen de recurs, intimata nu a depus intampinare, a formulat doar o cerere de amanare a cauzei in vederea angajarii unui aparator. Poate sa-mi explice si mie cineva de ce 3 zile termen de recurs, care este termenul de intampinare in recurs pentru cauze de acest tip si care este sanctiunea nedepunerii intampinarii de catre intimata?
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 09:50, 14 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns, dar termenele? Ca aici e marea mea nelamurire.
Potrivit Legii nr.217/2003(cu modificarile ulterioare) calea de atac este numai recursul ,iar termenul de recurs este de 3 zile de la pronuntare daca s-a dat cu citarea partilor si de 3 zile de la comunicare daca s-a dat fara citrarea partilor.Legiutorul a avut in vedere in primul rand caractreul de urgenta al masurii,oricum este de prisos sa discutam de ce este asa scurt, este un termen legal si atat.
Multumesc pentru raspuns. Si termenul de depunere a intampinarii care este? Pentru ca presupun ca nu e cel de 25 de zile normal daca exista termen in recurs. E foarte important sa stiu ca sa invoc exceptia tardivitatii depunerii intampinarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare apel costin_bicau costin_bicau Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am castigat la Tribunal(litigii de munca), in calitate de reclamat. Institutia unde am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Este sau nu tardivitate? NICULIN NICULIN Este sau nu TARDIVITATE? Buna seara! Este urmatoarea situatie: Se face apel de catre paratii/apelati. Instanta comunica tuturor, documentul de apel. In ... (vezi toată discuția)