avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecatorul care se pronunta pe fond devine ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

judecatorul care se pronunta pe fond devine incompatibil sa se pronunte pe ordonanta?

intr-un litigiu de fond, am introdus si o cerere de ordonanta presedintiala.
Ambele au fost repartizate aceluiasi complet.
Daca instanta solutioneaza ordonanta, o sa formuleze abtinere de la solutionarea fondului?
Sau o sa formuleze abtinere de la solutionarea ordonantei?
Sau nu e deloc incompatibila??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:32, 9 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Intr-adevar, nu este prevazut expres ca ar fi incompatibil in atare situatie...

Insa, poate sa invoce art. 42 alin. 1 pct. 13. atunci când există alte elemente care nasc în mod întemeiat îndoieli cu privire la imparţialitatea sa.

ceea ce poate fi invocat practic in orice situatie.

E plauzibil.???
Da, se considera ca nu exista incompatibilitate în aceste cazuri.
Pot exista și soluții diferite intre fond și ordonanta.
Ce-mi mai bine ar fi sa fie judecător diferit pentru cele doua procese dar nu se întâmplă asa în mod obligatoriu.

Lipsa de imparțialitate va da dreptul la o cerere de recuzare.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte aidu aidu Am facut plangere pt abuz in serviciu si fals intelectual, pt care s-a inceput urmarirea penala. Intre timp, am mai completat plangerea si cu fapte de fals ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator geo-vem geo-vem Am avut o cauza in contencios judecata de domn judecator care m-ia respins cererea pe fond,iar in recurs am intors decizia si am castigat definitiv,la ... (vezi toată discuția)