avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzare judecator

Am avut o cauza in contencios judecata de domn judecator care m-ia respins cererea pe fond,iar in recurs am intors decizia si am castigat definitiv,la acest moment la nici 3 luni de la ramanerea definitiva a solutiei,culmea din toate completele de judecata i-a picat un alt dosar in contencios ce ma priveste tot la dumnealui,il pot recuza pe motiv ca a fost impartial fata de cererea mea mentionata la inceput?!.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:17, 22 Iunie 2016
Este extrem de dificil dar dacă aveți motive temeinice o puteți face.
Căutați argumente cat mai multe ca sa faceți cererea rezonabila.
~ Conținut șters la cerere ~
Cod.de Proc. Civila
Articolul 42 Alte cazuri de incompatibilitate

(1) Judecătorul este, de asemenea, incompatibil de a judeca în următoarele situaţii:

13. atunci când există alte elemente care nasc în mod întemeiat îndoieli cu privire la imparţialitatea sa.

La aspectele mentionate mai sus m-am gandit cand am adresat intrebarea daca ma pot prevala cu succes.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
geo-vem, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu succes nu. Părerea mea este că, în contextul dat, o cerere de recuzare întemeiată pe dispoziția legală arătată de dvs. va fi respinsă. Poate că cererea de recuzare ar fi avut șanse dacă între cauze ar fi fost o legătură strânsă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv recuzare judecator leorot leorot Buna ziua, Este pe rol un proces in care eu am depus marturie. Marturia mea a fost inregistrata audio. Judecatorul repeta catre grefiera spusele mele, iar ... (vezi toată discuția)
Recuzare imparțialitate art 42(13) ncpc elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparţialitate Popescu2012 Popescu2012 Care sunt cazuri /elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparțialitate!? Art 42(13) NCPC Sunt cazuri de imparțialitate următoarele exemple!? : A - ... (vezi toată discuția)
Judecatorul care se pronunta pe fond devine incompatibil sa se pronunte pe ordonanta? aidu aidu intr-un litigiu de fond, am introdus si o cerere de ordonanta presedintiala. Ambele au fost repartizate aceluiasi complet. Daca instanta solutioneaza ... (vezi toată discuția)