avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Motiv recuzare judecator
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Motiv recuzare judecator

Buna ziua,

Este pe rol un proces in care eu am depus marturie. Marturia mea a fost inregistrata audio. Judecatorul repeta catre grefiera spusele mele, iar la sfarsit a fost tiparita declaratia si mi-a fost data spre semnare. Eu am citit-o si am observat mai multe modificari facute de judecator, modificari subtile, dar care schimba ceea ce am vrut sa spun in cu totul altceva. Am solicitat pe loc sa se scrie ce am spus eu, insa judecatorul a luat foc si a incercat sa ma intimideze ca sa nu mai solicit rectificarile respective si chiar m-a amenintat cu amenda... in final s-a amanat, pentru ca era ora 4 pm si nu mai era nici un informatician la servici.

si eu si avocata stim foarte bine ca eu am dreptate.

modificarea declaratiei unui martor de catre judecator dovedeste lipsa de impartialitate a judecatorului ? poate fi acesta un motiv de recuzare a judecatorului ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:17, 20 Septembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 42-44 din Codul de procedura civila poate fi recuzat judecatorul (art. 44 pct. 13) atunci cand exista alte elemente care nasc in mod intemeiat indoieli cu privire la impartialitatea sa.
Daca modificarea celor mentionate de martor pentru a ajunge la alta concluzie nu este un element suficient pentru a naste intemeiata indoiala privitor la impartialitatea judecatorului...

Asta-mi aduce aminte de o intamplare cu un judecator (intre timp a fost exclus din magistratura) care la un proces de tagada paternitatii, dupa ce martora a declarat ca a vazut-o pe parata cu alti barbati a mentionat ca martora ar fi declarat ca a vazut-o pe parata si cu alti barbati. Dupa aproape 30 de minute de discutii inutile (pe vremea aceea nu se faceau inregistrari, dar, noroc ca sala era plina) a cedat si a mentionat adevarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.44 Recuzarea(1)NCPC"Judecatorul aflat intr-o situatie de incompatibilitate poate fi recuzat de oricare dintre parti inainte de inceperea oricarei dezbateri.
(2) Cand motivele de incompatibilitate s-au ivit ori au fost cunoscute de parte doar dupa inceperea dezbaterilor,aceasta trebuie sa solicite recuzarea de indata ce acestea ii sunt cunoscute."Din cele descrise de dvs, se pare ca v-ati incadra in cazul de incompatitbilitate prevazut de art.42(1)NCPC"Judecatorul este, de asemenea ,incompatibil de a judeca in urmatoarele situatii:
13.atunci cand exista alte elemente care nasc in mod intemeiat indoieli cu privire la impartialitatea sa."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare judecator geo-vem geo-vem Am avut o cauza in contencios judecata de domn judecator care m-ia respins cererea pe fond,iar in recurs am intors decizia si am castigat definitiv,la ... (vezi toată discuția)
Judecatorul care se pronunta pe fond devine incompatibil sa se pronunte pe ordonanta? aidu aidu intr-un litigiu de fond, am introdus si o cerere de ordonanta presedintiala. Ambele au fost repartizate aceluiasi complet. Daca instanta solutioneaza ... (vezi toată discuția)
Recuzare imparțialitate art 42(13) ncpc elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparţialitate Popescu2012 Popescu2012 Care sunt cazuri /elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparțialitate!? Art 42(13) NCPC Sunt cazuri de imparțialitate următoarele exemple!? : A - ... (vezi toată discuția)