avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

casa

BUNA ZIUA AM O PROBLEMA SI NU STIU CUM SA ES LA SUPRAFATA ANUL TRECUT 2015 A FACUT UN PRE CONTRACT DE CASA LA TARA AM DAT UN AVANS MAI MULT DE JUMATATE DIN SUMA PENTRU CASA IN OCTONBRIE 2015 NE SUNAT PROPRIETARUL SA NE SPUNA CA CASA ESTE SUB SECESTRU EU IN IANUARIE 2016 AM FACUT UN ACT ADITIONAL SAI MAI DAU TENMEN PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR TERMENUL ESTE PINA IN IULIE PRIMA DECADA CE ESTE DE FACUT DACA NU SA REZOLVAT PROBLEMA CU SECESTRU ,CUM IMI RECUPEREZ BANI CARE IAM DAT MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:50, 8 Mai 2016
Buna ziua,
Va trebui, daca nu va intelegeti omeneste, sa il actionati pe promitentul vanzator in judecata in temeiul art. 1669 Cod Civil. sau returnarea dublului avansului conform art. 1545 C.Civ.
Art.1.669 NCC se refera la la faptul ca aveti posbilitatea sa cereti instantei de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract, dar,in caz de sechestru nu va avnatajeaza sa cumparati o casa aflata sub sechestru.Daca in contract(promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare) este stipulat expres dreptul uneia dintre parti sau dreptul ambelor parti de a se dezice de contarct,cel care denunta contractul pierde arvuna data, sau, dupa caz, trebuie sa restituie dublul celei primite.(Art.1.545 NCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)
Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie drept la actiune Irina S. Irina S. Se poate stabili intr-un antecontract de v-c o clauza prin care partile sunt de acord ca dreptul la actiune pentru obtinerea unei HJ care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)