avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma e obligata sa acorde diurna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma e obligata sa acorde diurna?

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare:firma la care lucrez are cativa agenti si soferi care pleaca in afara localitatii.Lor li se acorda diurna pe baza decontului de deplasare dar am gasit ceva pe un alt forum unde scria ca diurna de deplasare se acorda angajatilor care sunt plecati mai mult de 12ore(la noi nu e cazul) si celor care nu primesc tichete de masa(firma acorda tichete de masa tuturor salariatilor).Deci societatea poate sa nu mai acorde aceste diurne de deplasare?
Multumesc frumos,
Steluta
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 13:57, 12 August 2009
Problema se pune de fapt invers:

daca esti in delegatie, primesti diurna si nu mai ai dreptul la tichet de masa pe acea zi.
daca delegatia este sub 12 ore, nu se acorda diurna si se va putea acorda tichetul de masa.
Daca agentii si soferii se afla in delegatie pentru o perioada mai scurta de 12 ore, atunci, nu vor primi diurna, ci vor primi tichete de masa pentru zilele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasari de personal si fisa de pontaj AliceS AliceS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, cum ar trebuie intocmita corect o fisa de pontaj pentru salariatii care sunt trimisi in deplasari (in afara locului de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa chereci chereci Intrebare1: Unei persoane plecata in delegatie se acorda conform ordinului de deplasare diurna. Pentru perioada respectiva angajatul are dreptul la tichet de ... (vezi toată discuția)