avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt trecută în delegație de fiecare dată când ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt trecută în delegație de fiecare dată când firma organizează evenimente cu diverse ocazii și mi se oprește bonul de masă. Nu primesc ordin de delegație și nici foaie pentru decont, este legal cum se procedează?

Dacă sunt trecută în delegație în cazul în care am fost invitată la petrecerea de 8 Martie organizată de firma în care lucrez și nu am avut transport asigurat și mi s-a oprit bonul de masă, este legal? Dacă sunt trecută în delegație de fiecare dată când firma organizează evenimente cu diverse ocazii și mi se oprește bonul de masă cu toate ca această companie are buget separat pentru așa ceva este legal? Nu trebuie să primesc o foaie pentru decont și ordinul de delegație pentru a fii semnate de mine? Am dreptul să știu dedalii despre sumele decontate în numele meu? Vă rog să mă ajutați cu aceste informații! Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 09:26, 10 Aprilie 2019
Salariatii care sunt delegați în afara localității în care își au locul permanent de muncă și primesc indemnizație zilnică sau lunară de delegare ori de detașare nu primesc si tichete demasa pe durata delegatiei.

Intr-adevar, pentru acordarea avansurilor si justificarea acestora se foloseste formularul "Ordin de deplasare" sau alte documente legale.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu avem indemnizație sau bani în avans, nu avem diurnă și ei spun că în locul bonului de masă ne dau de mâncare la petrecere. Nu semnăm ordin de deplasare, nu cunoaștem motivul delegație și uneori nu avem transport asigurat sau decontat. Vreau să știu care este articolul de lege din legislație cu privire la delegarea angajatului care sa mă poată ajuta în această problemă. Din câte știu delegarea se face în interes de serviciu prin prestarea de servicii într-o altă unitate iar atunci compania trebuie să ofere transport, cazare dacă este cazul, diurnă iar celelalte beneficii rămân intangibile. Dacă nu beneficiez de diurnă au ei dreptul să îmi oprească bonul de masă?
Vă mulțumesc pentru răspuns și vă rog să mă anunțați cu articolul din legislație! O seară frumoasă!
Din moment ce nu se intocmeste un ordin de deplasare , nu acorda diurna inseamna ca salariatul are drept la tichet pt ziua respectiva dar acesta nu ii este acordat, ceea ce ma face sa deduc ca firma foloseste un tertip prin care deconteaza cheltuielile cu evenimentele pe care le organizeaza cu tichetele de masa ale salariatilor din ziua respectiva. Adica firma face petreceri pe spinarea salariatilor
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
lungdan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au luat bonurile de masa si nu mi se da nici diurna viorel.vladescu viorel.vladescu Firma m-a trimis la un curs de perfectionare. Sunt plecat de luni pana vineri 1 luna cu cazare si masa. Mi s-au luat bonurile de masa si nu mi se da nici ... (vezi toată discuția)
Diurna Ramonacj Ramonacj cand se acorda diurna? daca o echipa de baietii pleaca luni dimineata la munca si se intorc vineri, cand trebuie sa primeasca banii pt diurna? luni dimineata ... (vezi toată discuția)
Pontaje si alocatie hrana pt persl trimis in strainatate in interes de serviciu alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra a trebuit sa trimita un angajat in Spania in interes de serviciu, incepand cu 06.04.2010, pana la sfarsitul lunii mai. Diurna ... (vezi toată discuția)