avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retragere bani din cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retragere bani din cont

Buna seara.Pe data de 4 august 2015 am facut un imprumut de tipul bani pana la salariu in valoare de 250 lei,aveam data scadenta 7 septembrie 2015.Am avut imposibilitate de plata si nu am achitat aceasta suma,intre timp mi-au pus dobanzi penalizatoare de 3 lei/zi,suma ajungand la 1070 lei.Pe data de 5 mai 2016 aceasta firma mi-a retras din cont 770 lei.Este corect ce au facut sau trebuia sa ma instiinteze inainte sa retraga?Aveau voie sa retraga toata suma din cont?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 12:18, 8 Mai 2016
Conform art.783 NCPC poprirea se infiinteaza fara somatie, luati la cunostinta doar la momentul popririi .Conform art.729(1)b)NCPC"Salariile si alte venituri periodice ,pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale , precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt desitnate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net,pentru orice alte datorii."
Vi s-a facut poprire pe cont? Interesati-va daca este vorba de o executare silita. In mod cert, ati fost executat silit si exista un dosar de executare silita, pt ca altfel nu se puteau retrage sumele din cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa poprire anaf gillu gillu Buna ziua. A ajuns la angajator de la ANAF o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate de catre acesta salariatului. Sumele datorate de catre ... (vezi toată discuția)
Popriri Lesurtap Lesurtap Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)
Executare plus poprire pe salariu. buna ziua, este sau nu ilegala ... VladSuv VladSuv Executare plus poprire pe salariu. Buna ziua, este sau nu ilegala confiscarea de catre executor din cont plus poprire pe salariu duoa ce sa confiscat suma din ... (vezi toată discuția)