avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare plus poprire pe salariu. Buna ziua, este sau ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare plus poprire pe salariu. Buna ziua, este sau nu ilegala ...

Executare plus poprire pe salariu.
Buna ziua, este sau nu ilegala confiscarea de catre executor din cont plus poprire pe salariu duoa ce sa confiscat suma din cont?
Tin sa precizez ca am avut o datorie la primarie pentru care am facut o plata acu 3 luni. Ramasese suma de 770 de lei. Fara instiintare de la primarie si executor, mi-au luat tot.
Din cate am verificat, asta se face daca suma datorata e mai mare de 1000 de lei si/sau mai mult de 10 ani de neplata.
Sunt datornici la primaria locata cu sume de 10/20 si chiar 30,000 de lei fara executare sau poprire.
Cel mai recent răspuns: VladSuv , utilizator 16:53, 6 August 2023
Din ce ati descris , totul e legal.
Ce ati verificat dvs...ca nu stiu ce se intampla sau nu se intampla peste 1000 de lei, e mit.
Legal fara notificare/ instiintare??? Chiar deloc

gi-jane2 a scris:

Din ce ati descris , totul e legal.
Ce ati verificat dvs...ca nu stiu ce se intampla sau nu se intampla peste 1000 de lei, e mit.

Daca stiti, de ce mai intrebati?
Art. 783. –

” (1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării,
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2023
gi-jane2, moderator
1. Calculul gresit al impozitelor sau taxelor locale ori gresita indexare a dobanzilor si penalitatilor;
2. Faptul ca dvs. ati platit din datorie iar imputatia platii s-a facut in mod ilegal;
3. Daca nu primiti o decizie de impunere prin care sa vi se prezinte INAINTE de inceperea executarii silite, care este datoria decisa de catrea DGTIL, orice act de executare silita emis ulterior fara aceasta decizie, este NUL;

gi-jane2 a scris:

Daca stiti, de ce mai intrebati?
Art. 783. –

” (1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere bani din cont Buk1986 Buk1986 Buna seara.Pe data de 4 august 2015 am facut un imprumut de tipul bani pana la salariu in valoare de 250 lei,aveam data scadenta 7 septembrie 2015.Am avut ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu, executare silita contract credit kty80 kty80 Buna ziua, In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 7200 euro la [] Dupa ceva timp, denumirea bancii s-a schimbat in []. Dupa venirea ... (vezi toată discuția)
Poprire, cuantum Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Dupa divortul din 2008 , cei doi copii au ramas la mine, si partajul din 2010, am ramas cu cateva \"datorii\": eu la fostul sot (2000 lei) el la mine (5000 ... (vezi toată discuția)