Dupa divortul din 2008 , cei doi copii au ramas la mine, si partajul din 2010, am ramas cu cateva "datorii": eu la fostul sot (2000 lei) el la mine (5000 euro). In urma unui dosar de executare (pentru ca nu ne-am inteles altfel), el imi da lunar 400 lei - poprire pe salariu pana la stingerea datoriei, si, mai nou, mi-a trimis la locul de munca o instiintare de poprire pe suma mai sus mentionata. intrebare: La un salariu minim pe economie, care este suma pe care o voi suferi, pentru a-mi plati datoria?
Pana la jumatate din venitul lunar net pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie prentru copii; respectiv pana la o treime din venitul lunar net pentru orice alte datorii.
Multumesc, dar ma tem ca am fost inteleasa gresit: eu trebuie sa ii dau 2000 lei (20.000.000 lei vechi)....cat mi se va opri din salariul de 1200 (net - la ora actuala), tinand cont (sau nu) de faptul ca cei doi copii minori ii am eu spre crestere si educare?
asa e, am inteles taman pe dos. in cazul asta nu riscati decat poprirea care e tot de 1/3. Doar pt ca ziceti dvs ca nu va descurcati, puteti face contestaie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire si va poate pune mai putin
Multumesc frumos. Unde ar trebui sa fac aceasta contestatie la executare? si / sau...daca nu platesc...ce mi se poate intampla? (repet, suma datorata de el este mult mai mare, iar eu, cu un salariu echivalent a 3 rate de-ale lui, sa "sar" sa imi achit datoria??)