avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea locuintei se aplica si in cazul campusurilor de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea locuintei se aplica si in cazul campusurilor de locuinte sociale?

Buna ziua.
Tocmai ce mi-a fost aprobat dosarul pentru locuinta sociala si am cateva nelamuriri.
Asa-zisa locuinta sociala face parte dintr-un campus de locuinte sociale, "gen Mazare", unde suprafata totala a unui apartament cu 3 camere este de 25 mp, iar eu sigur voi primit o locuinta cu 2 camere, deci undeva in jur de 18 mp. Apartamentele nu sunt dotate cu bucatarie, un dormitor are 6 mp, nu au spatii de depozitare, sunt niste module din acelea ce se folosesc pe santier, puse unul peste altul.
As vrea sa stiu daca pot refuza aceasta locuinta sociala in temeiul legii 114/1996 si daca pot obliga primaria sa imi acorde o alta locuinta sociala.

Trebuie sa precizez ca sunt incadrat in grad accentuat ca persoana cu handicap.

Multumesc celor ce isi faca timp sa raspunda.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2016
johny2k, utilizator
Cel mai recent răspuns: johny2k , utilizator 23:16, 9 Mai 2016
Da,puteti refuza scriind o petitie prin care cereti alta locuinta specificand motivul refuzului si apoi reinnoiti dosarul pentru anul urmator.Eu sunt exact in aceeasi situatie,problema e ca nu prea sunt locuinte igienizate sau modernizate si s-ar putea sa asteptati mult si bine alta.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2016
mikky_9, utilizator
mikky_9 a scris:

Da,puteti refuza scriind o petitie prin care cereti alta locuinta specificand motivul refuzului si apoi reinnoiti dosarul pentru anul urmator.Eu sunt exact in aceeasi situatie,problema e ca nu prea sunt locuinte igienizate sau modernizate si s-ar putea sa asteptati mult si bine alta.

Multumesc, pentru raspuns.
Nu ma intereseaza ca locuinta sa fie igienizata sau modernizata, pentru ca de asta ma voi ocupa eu, vreau sa stiu daca ma pot scoate de pe lista de beneficiari de locuinte sociale.

Tinand cont de prevederile legii 114/1996 in ceea ce priveste conditiile minimale de care trebuie sa se tina seama atunci cand sunt proiectate locuintele, nu inteleg cum s-au putut construi astfel de ghetouri.

Revenind la problema, din moment ce consiliul local a aprobat lista, iar eu figurez pe lista, primarul nu e obligat sa duca la indeplinire hotararea consiliului local? Adica el ma poate amana asa la nesfarsit?
Va pot scoate de pe lista numai in situatia in care acceptati locuinta data de ei.Daca nu o acceptati,probabil cand vor avea alta va vor oferi altceva,dvs.puteti refuza de cate ori nu va convine.Problema e ca refuzand de mai multe ori,veti capata mai greu o locuinta adecvata.Sa fiti atent ca persoanele cu handicat au dreptul la o camera in plus!
mikky_9 a scris:

Va pot scoate de pe lista numai in situatia in care acceptati locuinta data de ei.Daca nu o acceptati,probabil cand vor avea alta va vor oferi altceva,dvs.puteti refuza de cate ori nu va convine.Problema e ca refuzand de mai multe ori,veti capata mai greu o locuinta adecvata.Sa fiti atent ca persoanele cu handicat au dreptul la o camera in plus!

Multumesc. Am sa astept pana voi primi ceva rezonabil. Asta e. Va urez succes si d-voastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de locuinta anl cu locuinta sociala melaniaen melaniaen Buna ziua, As dori sa va cer opinia intr-o problema de schimb de locuinte. Eu locuiesc in prezent intr-o garsoniera ANL impreuna cu sotul si cei doi copii. ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare imobil felisana felisana Firma a achizitionat in anul 2008, un imobil construit in anul 1985 , la care a dedus tva. Ce optiuni am la vanzarea ei acum in anul 2012? 1. fara tva pot sa ... (vezi toată discuția)
Inchiriere versus locuinta sociala Rodivas Rodivas Buna ziua, Am inchiriat recent un apartament unei familii. Acum imi cer adeverinta de la asociatia de locatari ca sunt tolerati in bloc ( vezi pct. 6 din ... (vezi toată discuția)