avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere CASS la asociat in SPRL
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere CASS la asociat in SPRL

Sunt asociat la o societate profesională cu răspundere limitată (sprl), practician în insolvență și conform legii sunt PFA din punct de vedere fiscal. În declarația D200 ce trebuie depusă cu veniturilr relizate în anul 2015 se aplică prevederile vechiului cod fiscal(Lg.571/2003) în care se prevede că venitul brut este egal cu venitul net așa cum rezultă din cota procentuală repartizată între asociați. Vreau să știu cu se deduce din venitul meu valoarea CASS-ului plătit de mine în anul 2015 conform deciziei de plăți anticipate? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: georgescug , utilizator 18:53, 11 Mai 2016
Deducerea C.A.S.S. o face unitatea A.N.A.F. de care apartineti.
Mulțumesc pentru răspuns.
Acestă operație, am înțeles că o efectuează fiscul conform noului cod fiscal aplicabil din 2016.
Însă pentru venitul realizat în 2015 se lucrează după vechiul cod fiscal. În decizia de impunere primită în 2015 privind regularizările pentru anul fiscal 2014, fiscul nu a făcut această deducere a CASS-ului, venitul net menționat de mine în declarația D200 a rămas la aceiași valoare. Din această cauză am întrebat cum se procedează.
Un subiect greu de comentat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie d 200 georgescug georgescug Sunt practician in insolventa si pana in anul 2012 am avut Cabinet individual de insolventa. Din 2013 am format, impreuna cu o alta persoana, o societate de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sume cass, regularizare 2012, 2013, plătite în 2018 georgescug georgescug Bună seara, În anul 2018 am plătit regularizarea cass - ului din anii 2012 și 2013 conform deciziilor emise de fisc. Doresc să știu dacă la calculul ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)