avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... preschimbarea certificatului de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

preschimbarea certificatului de nastere

se poate schimba certificatul vechi cu cel nou si apostilat in accelasi timp, de catre o alta persoana decat persoana in cauza?

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:40, 9 Mai 2016
Se poate cu procura speciala. Cititi aici:
[ link extern ]

In ce tara sunteti?
In funcție de asta, in loc de apostilare puteti preciza in procura ca imputerniciti persoana pentru depunerea cererii și ridicarea certificatului de naștere și a unui extras multilingv al certificatului de nastere.
[ link extern ]
Deci nu mai trebuie sa umble pe la prefectura pentru apostila.

Rugati persoana pe care vreti sa o imputerniciti sa mearga pana la Starea civila si sa ceara detalii despre mandatul procurii. O puteti face atat la consulat cat si la un notar de acolo, conditia fiind in acest ultim caz sa aiba aplicata apostila de la Haga.
Daca o faceti la notar in tara va trebui tradusa si legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat certificat casatorie burzaanca burzaanca Buna ziua. Sunt plecata in strainatate si doresc sa intentez divort de aici. Am nevoie de un duplicat al certificatului de casatorie deoarece sotul meu l-a ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in olanda bufa bufa Pentru ca certificatul meu de nastere sa fie valabil in strainatate ,in Olanda,cum trebuie sa prochedez ? Multumesc (vezi toată discuția)