avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare duplicat certificat casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare duplicat certificat casatorie

Buna ziua. Sunt plecata in strainatate si doresc sa intentez divort de aici. Am nevoie de un duplicat al certificatului de casatorie deoarece sotul meu l-a luat cu el la plecare si nu am posibilitatea sa ajung in tara. Care sunt pasii? M-ar putea ajuta un notar cu eliberarea, traducerea si legalizarea lui sau e nevoie sa vin personal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:29, 15 Noiembrie 2016
Daca aveti pe cine sa imputerniciti va poate obtine un nou certificat de casatorie sau, si mai bine in opinia mea, un extras multilingv al certificatului de casatorie, are aceeasi valoare si nu mai trebuie tradus si apostilat - asta in cazul in care sunteti intr-una din tarile de pe lista din link-ul de mai jos. Gasiti aici si detalii despre extras + documentele necesare:
[ link extern ]

E nevoie de o procura speciala, pe care o puteti face la un notar din tara unde sunteti (procura cu apostila de la Haga, stiu notarii) sau la consulatul nostru de acolo. Pe procura trebuie sa scrie la motivul eliberarii eliberare extras multilingv act de casatorie.

Asa arata cererea care trebuie completata:
[ link extern ]
Nu uitati ca dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort sa solicitati inscrierea divortului pe merginea actului de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbarea certificatului de nastere alexutzu007 alexutzu007 se poate schimba certificatul vechi cu cel nou si apostilat in accelasi timp, de catre o alta persoana decat persoana in cauza? (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Certificat de divort monicabozsoki968 monicabozsoki968 sunt divortata din 2003 prin sentinta judecatoreasca definitiva.in 2004 mi-am schimbat certificatul de casatorie cu certificat de casatorie de tip european ... (vezi toată discuția)