avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la ajutor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la ajutor

Am 58 ani,locuiesc in Spania nu primesc ajutor de somaj si nici un fel de ajutor din partea statului Spaniol.Am lucrat in Romania 18 ani si in Spania 5 ani 11 luni.Am dreptul la un ajutor de la Institutul nacional de la seguridad social ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgeldelgado , utilizator 09:19, 9 Mai 2016
De ce nu beneficiati de somaj in Spania?
Am primit cu multi ani in urma somajul si renta minima de insercion de 420 euro.Dupa care am participat in programul de parados de larga duracion un program lansat de catre Uniunea Europeana de 9 luni cu contract de munca dar dupa terminarea acestuia fara drept de somaj sau ajutorul de 420 euro.Ca sa primesc un ajutor trebue sa astept 1 an si sa fiu inscris la INEM como demandante de empleo.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea somajului spaniol pe internet stie cineva daca se poate semna pe internet somajul si din romania fara ca cei de la inem sa stie ca nu esti an spania?mi>ar fi de mare folos raspunsul ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)
Somaj - contract de munca in spania (pensionar) mimino13 mimino13 daca sunt in pensie anticipata partial cu penalizare si lucrez in spania cu contract de munca,pot lua somaj de aici? multumesc (vezi toată discuția)