Buna ziua, de ceva vreme lucrez cu o firma pe traducere documente in mai multe limbi straine; suma ceruta clientului se plateste in felul urmator: jumatate firmei, jumatate mie; insa mie imi este platita direct de catre client, direct in contul meu bancar, datele mele fiind date de firma respectiva clientului.Intrebarea mea care este?: as vrea sa declar aceste venituri, insa nu ca persoana fizica cu venituri independente, as vrea sa devin persoana juridica, insa nu stiu spre ce forma sa ma indrept; am inteles ca, PF nu mai este rentabil sa fi din cauza taxelor prea mari; va rog daca ati putea sa imi raspundeti la intrebare, si totodata sa imi spuneti cam care ar fi pasii de urmat spre o forma juridica de administrare, multumesc!
Este cel mai ok ca srl?insa cum fac, pentru ca firma cu, care colaborez, nu doreste sa colaboreze cu persoane juridice, ci doar cu persoane fizice; in acest sens, platile mi se pot face doar pe un cont de persoana fizica, nu pe cont al unei srl. De ce, nu stiu; cum pot introduce banii in firma? de pe un cont de persoana fizica pe cont srl... sper ca ati inteles:) multumesc!