avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Colaborare cu firmă din SUA - prin Deel
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Colaborare cu firmă din SUA - prin Deel

Eu am un PFA pe care facturez pentru servicii de traducere în România. Urmează să încep o colaborare cu un client din SUA (prin intermediul Deel) și am câteva întrebări:

1. Trebuie să înregistrez aceste venituri ca persoană fizică (independent de activitatea mea pe PFA) sau trebuie să le cumulez cu activitatea de pe PFA și, implicit, să plătesc taxele aferente PFA-ului?
2. Clientul din SUA nu îmi cere facturi pentru că lucrăm prin intermediul Deel. Aveți idee dacă trebuie să facturez Deel sau clientul sau nu e necesar să facturez? Sau trebuie să emit facturi doar pentru declarațiile mele? Adică să nu fie necesar să le trimit clienților, ci doar să le țin eu pentru declarația unică.
2. Trebuie să fac modificări la nivelul PFA-ului astfel încât să pot factura firme din SUA?
3. Sunt unele formulare SUA pe care trebuie să le completez? Am auzit, de exemplu, de W8BEN.
4. Ar fi oare mai rentabil să deschid un SRL și să facturez pe SRL?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
yellena, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturari intre pfa si srl cu acelasi administrator laurentiu_neagu laurentiu_neagu Buna ziua, Am un SRL in care sunt unic asociat si administrator. In acelasi timp, am si un PFA. Doresc sa emit facturi intre cele 2 entitati (factura emisa ... (vezi toată discuția)
Firma noua ! este posibil asa ceva ? dar cum? koxinus koxinus Buna ziua ! As dori sa infintez o firma XYZ (SRL) in care eu as fi unicul angajat si m-as ocupa de urmatoarele: 1) O persoana fizica din Bucuresti care ... (vezi toată discuția)
Regimul derogatoriu si probleme legate de pfa corynaa2002 corynaa2002 Nu am vrut sa deschid mai multe subiecte pentru fiecare din intrebarile pe care le am asa ca le voi enumera mai jos: 1. Pentru un SRL aflat in regim ... (vezi toată discuția)