avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc pentru al doilea copil

sunt in concediu pentru cresterea copillui(2ani) pana la data de 10.06.2016 (cand am nascut eram studenta) si sunt insarcinata cu al doilea copil care il voi naste in luna 09.2016 . pot beneficia de ccc si pentru al doilea copil.?.as putea intra in somaj din luna a 6a 2016 pana in luna a 9a 2016,apoi iar in concediu pt cresterea copilului ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 12 Mai 2016
Ati putea intra in somaj daca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.
dar am absolvit facultatea in timp ce eram in primul an de ccc..trebuia sa ma inregistrez pentru somaj atunci?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
catalina0217, utilizator
Trebuia sa va inregistrati la AJOFM , dupa terminarea facultatii.

Cand ati terminat facultatea ?

anul trecut in 2015 am terminat facultatea
Legea 76/2002 prevede:
art. 38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
.....
l) expirării perioadei de 60 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. a);
.....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.


art.17
......
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;
.....

Pe baza textului de lege mentionat mai sus, va sugerez sa va adresati AJOFM-ului, intrucat legea nu face distinctie in ceea ce priveste termenul maxim de 12 luni pentru a va inscrie la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie crestere copil la terminarea facultatii louy louy Buna ziua! Am beneficiat de concediu de crestere copil la terminarea master-ului. Pe 22 iunie , baietelul implineste varsta de 2 ani. As vrea sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Somajul dupa cresterea copilului magdasimona magdasimona Buna ziua! In luna aprilie 2014 am nascut iar in august 2014 am terminat scoala postliceala la zi,beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului dionissie dionissie Buna ziua! Cum se aplica prevederii OUG 111/2010 si metodologiei de aplicare, cu completarile si modificarile ulterioare, in cazul unui parinte care ... (vezi toată discuția)