avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fragmentarea comenzii cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fragmentarea comenzii cash

Buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva in urmatorul caz:
Am o comanda de marfa de 10000 lei, pot emite in ziua x o factura de avans cu plata cash de 3500 lei si o a doua in ziua y cu plata de 3500lei?
Se considera fragmentarea facturii in acest caz?
Cel mai recent răspuns: contacafe , utilizator 10:20, 10 Mai 2016
Nu. A doua factura are valoarea de 6500 lei, deoarece tot in ea stornati si factura de avans de 3500 lei..
Pana la livrarea marfii clientul vrea sa plateasca 7000 lei cash, pot sa am doua facturi de avans una de 3500 si a doua de 3500 iar ultima de marfa fiind storno avans pentru ambele cu restul de plata 3000 prin banca?
Legal este corect?
Nu inteleg la ce se refera legea cand scrie despre fragmentarea comenzii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura avans + factura finala + returnarea banilor? lorandreea lorandreea Am nevoie de un sfat despre cum ar trebui sa facturez in situatia urmatoare? Am avut o plata in avans pe care am facturat-o (Factura X), apoi cand am livrat ... (vezi toată discuția)
Restituire avans facturat in 2015 cfilip20 cfilip20 Buna dimineata. O societate factureaza in decembrie 2015 unui client, un avans in valoare de 10000 lei plus tva, pentru realizarea unei constructii. In ... (vezi toată discuția)
Data livrare chitanta AngelaSimina AngelaSimina buna ziua. Am convenit cu un furnizor livrarea unei marfi. Am platit avans x%. Urmeaza sa platesc restul cand se va livra toata marfa. Pe chitanta figurau ... (vezi toată discuția)