Am domiciliul in Constanta, comuna Cumpana, dar in momentul de fata locuiesc in Timisoara.
Impozitul pe motocicleta e platit in Cumpana si acum doresc un certificat fiscal, dar ca sa nu mai fac un drum pana acolo (fiind foarte costisitor) as fi interesata daca pot ace o imputernicire unei cumnate de acolo sa il poata scoate ea.
Intrebarea mea este, e de ajuns o imputernicire scrisa de mana sau trebuie la notar?
Si inca o intrebare daca ma puteti ajuta, daca eu imi mut domiciliul aici pot scoate certificatul fiscal din Timisoara? (chiar daca platesc din nou tot impozitul pe acest an, chiar daca il platesc din nou tot ies mai ieftin decat cu un drum pana la Constanta)
Pentru a nu intampina greutati la eliberare este de preferat sa incheiati procura notariala,cu datele de identificare persoana imputernicita sa ridice certificatul fiscal
Daca va mutati definitiv in Timisoara,inseamna ca v-a trebui sa deschideti rol fiscal pentru bun mobil la autoritatea fiscala teritoriala
Certificatul fiscal poate fi eliberat numai de catre autoritatea fiscala unde aveti deschis rol fiscal
Acum inca o intrebare: Daca persoana pe care doresc sa o imputernicesc e de ajuns sa am o copie dupa buletinul ei sau datele de pe buletin?
Adica ea nu poate veni aici...
1.Procura,imputernicirea trebuie facută la notar.(este suficientă o copie a actului de identitate a persoanei pe care o împuterniciți)
2.Certificatul de atestare fiscală se eliberează de către primăria/primăriile pe raza cărora aveți bunuri imobile(clădiri și terenuri) si de către primăria pe raza căreia aveți domiciliul pentru toate bunurile(imobile si mobile=auto) deținute pe raza ei.
După ce vă veți schimba domiciliu( trebuie să comunicați în termen de 30 de zile schimbarea domiciliului atât la primăria din comuna Cumpăna cât și la directia fiscală a municipiului Timișoara) veți putea solicita certificatele de atestare fiscală de la Timișoara.
Impozitul auto pentru acest an îl datorați comunei Cumpăna. În cazul în care dvs vă schimbați domiciliul în acest an, veți datora impozit la Timișoara începând cu anul viitor.