avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa semnaturii olografe a agentului constatator in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa semnaturii olografe a agentului constatator in cazul p.v. pt. lipsa rovinieta

Buna ziua, as avea rugamintea daca ma poate lamuri cineva cu urmatoarea problema. Am primit recent un p.v. de contraventie de la CNADNR pt. lipsa rovinieta. Au dreptate, n-am avut platita rovinieta. P.v. se semnat insa cu un simplu "A" (agent constatator Mariana Anton), in cazul altui p.v. la alta persoana am vazut de asemenea un singur "R" (agent constatator Radu). As invoca Decizia ICCJ 6/2015, dar nu stiu, poate sunt ridicol dar nu-mi dau seama, aceasta este o semnatura electronica sau nu. Cand se aplica o semnatura electronica ce se mentioneaza acolo, ce scrie, cum arata acea afurisita de semnatura electronica ? Multumesc daca cineva poate sa-mi spuna.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 15:00, 10 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Semnatura olografa este cea facuta de mana. Daca acel A sau R este facut olograf, procesul verbal este valabil. Cel putin din punct de vedere al semnaturii.
Semnatura electronica, in acest caz, este o stampila
Pai atunci... in cazul de fata eu n-am cum sa stiu daca semnatura e electronica sau olografa. Oricum am primit o copie a p.v. dar n-am de unde sa stiu ca acel "A" e facut cu mana sau e o stampila. Multumesc oricum Consuela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă rovinietă anthynidiany anthynidiany În data de 25.07.2016 am primit o amendă pentru că am circulat fără rovinietă în data de 11.02.2016. Procesul verbal scrie că e întocmit pe data de ... (vezi toată discuția)
Rovinieta problematica Dan me Dan me As dori sa stiu daca pot face ceva in cazul in care am uitat sa platesc rovinieta, am iesit pe un drum national odata grabindu\'ma la concertul Andre Rieu, ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)