avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratia E101
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratia E101

Buna Ziua ,
Ma puteti ajuta va rog ?
o frima din strainatate are angajati romani si pe langa declaratia e101 mai trebuie Acordul Romaniei stiti cumva despre ce este vorba ?Din cauza ca nu are acordul Romaniei nu poate statul Slovak sa le plateasca concediu medical .
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 11 Mai 2016
Slovacia este stat membru UE si , in aceast calitate, nu-i mai trebuie acord cu Romania, intrucat i se aplica dispozitiile Directivei 96/71/CE privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii

In speta, orice salariat al unui stat membru poate lucra in alta tara din UE pe o perioada scurta (maxim 2 ani), ramanand asigurat in cadrul sistemului de securitate sociala al tarii de origine.

Prin formularul A1 „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular portabil a1 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1? Mentionez ca angajatii lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara POINT CONSULTING HR POINT CONSULTING HR Buna ziua, Ma intereseaza daca o companie de leasing de personal deschisa in Romania, care pune la dispozitie lucratori pentru companii din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Formular a1 florin444 florin444 Buna ziua,o societate comerciala prestatoare de servicii in constructii este in curs de a obtine un contract intr-o tara a CE cu o firma de constructii, unde ... (vezi toată discuția)