avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Acum 8 ani am vandut un teren de 1000 mp, alaturat de parcela mea, la o alta persoana.
Terenul meu cat si cel vandut fac parte dintr-un teren mai mare si care insumeaza toate sufrafetele parcelelor in care s-a dezmembrat.

Intre timp, vecinii si-au cadastrat si intabulat parcelele dinstre capatul opus. Unii au folosisit sistemul vechi altii sistemul nou de cadastrare. Totusi cativa dintre ei au "muscat" mai mult teren.

Persoana la care am vandut, nu si-a facut intabulare dar a semnat acum 6 ani un proces verbal cu vecinul de langa el, respectand astfel granita terenului si gardul care s-a facut intre ei.

Acum o luna, am inregistrat la cadastru si parcela mea (fiind in celalat capat) si am respectat sufrafetele inscrise in contractul meu de v/c. Am finalizat procesul cadastrare si am intabulat terenul pe numele meu.

Persoana la care am vandut, vrea sa ma dea acum in judecata pentru ca nu se mai regaseste in teren suprafata din contractul de v/c (asta dupa 8 ani). Din 1000 mp i-au ramas 900 mp din motivele expuse mai sus. El nu se mai poate extinde in cealalta parte pentru ca a semnat acel proces verbal si cauta sa ia teren din partea mea si sa anuleze cadastru si intabularea pe care deja am realizat-o.

Am eu vreo vina pentru ca el nu a avut grija de proprietatea lui in tot acest timp?
Are el vreo sanse de castig in aceasta privinta?
Imi poate anula cadastru si intabularea facuta pe terenul meu?
Cel mai recent răspuns: seti , utilizator 22:03, 12 Mai 2016
Depinde de abaterile fata de coordonatele stereo etc. Raspunsul e in actele de cadastru.
De la cadastru am primit asigurari ca este totul in regula si sa nu imi fac griji.
Totusi vecinul vrea sa ma dea in judecata pentru ca suprafata lui de teren este mai mica decat este specificat in contractul de vanzare cumparare vechi de acum 8 ani. Motivele au fost expuse mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru dumitrescumaria dumitrescumaria Am semnat un ”Proces -verbal de vecinatate unui vecin pentru un teren intravilan care si-a intocmit uncadastru si cand am vrut si eu sa-mi reinnoiesc ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)
Suprapunere parcele trenuri Alex_Rat Alex_Rat Suprapunere parcele trenuri, Buna ziua, Tatal meu are o parcela de teren extravilan intabulata in 2002 cu numar cadastral si carte funciara cu schema ... (vezi toată discuția)