avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... suspendare autorizatii diriginte santier
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

suspendare autorizatii diriginte santier

Buna ziua!

Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema;

Sunt diriginte de santier autorizat din 2011, am 35 de ani, nu am profesat ca si diriginte de santier NICIODATA . Din aug. 2012 pana in martie 2016 am lucrat numai in Germania (la firma romaneasca cu lucrari in Germania). Conform Procedurii de Autorizare, am obligatia de a intocmi, tine la zi, si a prezenta registrul de control al activitatii de dirigentie de santier ori de cate ori este cerut de organele de control conform ORD. 277/19.03.2012, pentru modificarea si completarea Procedurii de Autorizare a Dirigintilor de Santier. Am registrul vizat pe 2011,2012 iar in 2016 (pana la 28.02.2016 – pentru anul 2015) conform legii am trimis spre vizare si pe 2013 si 2014 (online din Germania) – cu mentiunea ca nu am trimis spre vizare in anii 2013-2014 deoarece am lucrat numai in Germania (unde de altfel am si locuit.
Vin in Romania in aprilie 2016 si primesc decizie din partea ISC (Inspectorat de Stat in c-tii) cu mentiunea ca mi se suspenda autorizatiile pe termen de 6 luni, pt. nedepunerea in termen a registrului de evidenta, FARA AVERTISMENT, FARA NIMIC (asa cum prevede art. 51/ din Ord. 277/19.03.2012) - desi in art.51 spune clar ca se poate dispune suspendarea pentru o perioada de 6 luni …..
Articolul 51(1) Suspendarea autorizaţiei de diriginte de şantier se poate dispune pe o perioadă limitată - de la 6 luni la 1 an - în situaţia încălcării art. 45 şi a încălcării repetate a prevederilor art. 42 alin. (1) şi ale art. 44, constatată şi sancţionată cu avertisment în procesul-verbal de control şi inspecţie, potrivit legii, de către organele de control ale I.S.C., astfel:a)pentru 6 luni, după a doua avertizare;b)pentru 1 an, după a treia avertizare.

Am facut CONTESTATIE la ISC, astept raspuns, am cerut si o audienta la Inspectorul Sef, care a semnat Decizia de Sanctionare si astept raspuns.

Legal, ce pot face….practic m-au sanctionat fara nici un avertisment, si nici macar in baza vreunui Pv de control si inspectie. Personal consider un abuz.

Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:53, 12 Mai 2016
Daca nu ati anuntat ISC, in scris, cu nr. de inregistrare/ data ca nu faceti uz de autorizatie in perioada ..... / anual si nu ati depus anual (chiar pe zero), in termen, raportul despre activitatea desfasurata/ registrul de evidenta pentru viza anuala, ISC nu are de unde sti ca ati fost plecat la munca in Germania.
Asteptati raspunsul la contestatia facuta. Nu sunt convins ca veti avea castig de cauza, probabil se va invoca exact ce am scris mai sus fata de emiterea deciziei de suspendare pe timp de 6 luni.
Multumesc de raspuns. Ieri 11.05.2016 am primit si rasp. la contestatie, in sensul ca se mentine sanctiunea, cu indicarea aspectului ca pot actiona in contencios. Problema e ca sanctiunea e...legala, insa ...si usor deplasata. la unul care greseste efectiv in campul muncii nu ai voie sa ii suspenzi autorizatia decat la al doilea avertisment, iar la cei care nu au depus (2 ani consecutiv) in cazul meu, FARA ACTIVITATE, ii lovesti in plin. Gravitatea faptelor nu este deloc la egalitate (insa asa e legea). Am fost ieri la ISC, si erau mai multi cu aceasta problema, se pare ca e o campanie de "lovire" in diriginti.

Articolul 51
(1) Suspendarea autorizaţiei de diriginte de şantier se poate dispune pe o perioadă limitată - de la 6 luni la 1 an - în situaţia încălcării art. 45 şi a încălcării repetate a prevederilor art. 42 alin. (1) şi ale art. 44, constatată şi sancţionată cu avertisment în procesul-verbal de control şi inspecţie, potrivit legii, de către organele de control ale I.S.C., astfel:
a)pentru 6 luni, după a doua avertizare;
b)pentru 1 an, după a treia avertizare.

Articolul 45
De la data intrării în vigoare a prezentei proceduri, toţi diriginţii de şantier au obligaţia de a întocmi Registrul de evidenţă a activităţii de diriginte de şantier, de a-l prezenta anual pentru vizare la I.S.C. şi de a-l prezenta ori de câte ori este solicitat de reprezentanţii I.S.C. Registrul de evidenţă a activităţii de diriginte de şantier se întocmeşte conform modelului prevăzut în anexa nr. 5.





Ma intereseaza daca am vreo sansa, daca ajung la instanta de contencios si cam cat costa un asemenea proces (bani si timp).

Cu multumiri!
Dupa parerea mea, cheltuiti inutil niste bani. Nu vad ce motiv ati putea invoca (nu ati respectat un articol de lege, clar; nu puteti invoca faptul ca dupa parerea dvs. legea este inegal aplicabila).
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta.
In plus, pana se ajunge la judecarea cauzei (daca actiunea dvs. este acceptata de catre instanta), trec cele 6 luni de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare atestat r.t.e. constructii drumuri si poduri mariana1961 mariana1961 Buna ziua, Va scriu, sa va cer ajutorul in numele sotului meu. Ing. constructor de drumuri si poduri ani multi,atestat professional in anul 2010 ca RTE ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a fost emisă autorizația de construire Madalan Adrian Madalan Adrian Primăria a depășit termenul legal privind emiterea unei autorizații de construire, conform prevederilor stipulate în LEGEA nr. 50/1991, actualizată ... (vezi toată discuția)