avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... afisarea procesului-verbal nerealizata in realitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

afisarea procesului-verbal nerealizata in realitate

Buna ziua
Am nevoie de un raspuns cat mai corect.
Mi sa transmis prin posta in 27.04.2015 cu recomandata un proces-verbal de contraventie intocmit in 19.04.2015, in 2015 dar nu am gasit la acea vreme avizarea lui, nu ca nu am vrut sa-l ridic. Pur si simplu nu am gasit biletelul lasat de postas. Fapt ce a dus la intoarcerea corespondentei inapoi. Ulterior politia rutiera a intocmit un proces verbal de afisare semnat de un martor in care se mentioneaza prin subliniere afisat pe usa de domiciliul pe 20.05.2015. Insa acest proces-verbal de afisare nu afost realizat in fapt. Politistul nedeplasandu-se la domiciliu pentru al afisa, ci l-a facut in birou si probabil a gasit pe cineva sa semneze ca afost afisat. La adresa mea locuiesc la apartamentul 44 si alte 2 persoane, care insa in 20.05.2015 erau acasa, si mi-au spus ca nimeni nu a afisat nimic pe usa la ap.44 sau nici nu a batut la usa ca sa inmaneze acel proces-verbal. Martorul care a semnat pe afisare nu locuieste in blocul respectiv. Nici nu am auzit de acel nume. In 2016 Serviciul de Impozite a consiliul Local Constanta a inceput executarea silita pentru acest proces-verbal. Am facut contestatie la executare in termen legal, unde am cerut prescrierea executarii sanctiunii pe motiv de necomunicare in termen de 60 de zile de la intocmirea lui, stiind sigur si o pot dovedi cu martori ca nu a fost realizata legal procedura de afisare la usa domiciliului meu.
In paralel cu actiunea de contestatie la executare am deschis o plangere contraventionala incercand sa cer anularea pe fond a procesului-verbal respectiv. Stiind ca in 2016 a trecut mult timp, dar termenul curge de la data comunicarii de 15 zile. Ori eu consider ca comunicarea nu a fost indeplinita atata timp cat procedura de afisare subsidiara comunicarii celei prin posta, nu a avut loc in realitate, decat pe hartie. Si sigur s-a intamplat asa !
Apoi am suspendat solutionarea contestatiei la executare pana la solutionarea procesului plangerii contraventionale vizand acelasi proces-verbal, ca sa imi raman de rezerva procesul contestatiei la executare.
Poilitia rutiera mi-a comunicat inca o data la solicitarea mea in 28.01.2016 procesul-verbal, abia atunci am vazut procesul-verbal de contraventie si cele doua dovezi de comunicare, una prin posta probabil realizata, iar cea dea doua sigur nu a fost facuta decat in birou la politist si nimeni nu a venit in fapt sa o afiseze ( lucru greu de demonstrat) La primul termen, bineanteles ca Politia rutiera a invocat prin intampinare exceptia tardividatii. Eu am comunicat instantei inca prin cererea de chemare in judecata faptul ca in 20.05.2015 nimeni nu s-a deplasat la adresa mea si nu a afisat nimic, fapt ce il pot demonstra cu cei 2 martori care locuiesc la acelasi domiciliu, cat si prin audierea martorului care a semnat procesul verbal de afisare.
Si am cerut in instanta, stiind ca instanta are obligatia sa verivice daca procedura de afisare a fost intradevar facuta cu buna credinta, prin citarea martorului care a semnat procesul verbal de afisare , si audierea in contraproba pe cei doi martori care locuiesc la adresa mea care sa confirme ca nu a venit nimeni sa afiseze nimic in 20.05.2015. Altfel cum Doamne demonstrez ca afisarea NU a avut loc ? Cum ?
Insa instanta a refuzat audierea martorului in vederea demonstrarii faptului ca eu am tot sustinut ca afisarea nu a avut loc in realitate, insa instanta a spus ca acela este martor asistent si nu il audiaza, si nici pe ceilalti martori. Ca nu poate discuta probatoriu atata timp cat se analizeza exceptia. Pai citarea martorului de pe procesul verbal de afisare era chiar vital ca sa ne clarificam daca a fost sau nu in realitate afisat ca sa putem vedea de la ce data curg cele 15 zile de depunere a plangerii contraventionale. Insa instanta nu a dorit sa dea curs solicitarii mele si mi-a respins ca tardiva plangerea contraventionala. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Solutia a fost data in 10.05.2016 inca necomunicata mie ca sa pot depune apel. Pai cum mai demonstrez ca afisarea nu a avut loc in fapt ? daca unica modalitate este audierea martorului care a semnat si a participat la afisarea procesului-verbal ? Si instanta a refuzat sa il audieze ?
Intrebarea mea este : 1- Care este legea, articolul, care obliga instanta sa verifice daca procedura de afisare a avut sau nu loc in realitate, in cazul cand acest aspect este evident contestat de petent ?
2- cum demonstrez ca afisarea nu a avut loc in fapt ? daca unica modalitate este audierea martorului care a semnat si a participat la afisarea procesului-verbal ? Si instanta a refuzat sa il audieze ?
3- Tinan cont ca in cadrul plangerii contraventionale a fost respinsa plangerea pe cale de exceptie ca tardiv formulata, mai am sanse in cazul contestatiei la executare unde necomunicarea prin afisare in fapt se va discuta ca chestiune de fond ? ( chiar daca la dosar au fost anexate si cele doua proceduri de comunicare ca fiind indeplinite in drept) Dar in fapt afisarea nu s-a realizat, cert ! Cum procedez ?
4- Mai depun apel la solutia data pentru plangerea contraventionala ? Si pe ce motivare merg ?
Rog foarte frumos sa-imi raspundeti detaliat la fiecare din cele 3 intrebari daca se poate. Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: rexrex , utilizator 10:54, 11 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)
Instiintare plata amenda circulatie fara proces verbal marinelasss marinelasss buna ziua, am primimit de la circa financiara instiintare ca am de platit amenda conform unui proces verbal din luna ianuarie. Nu am luat la cunostinta si ... (vezi toată discuția)