avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valoarea sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valoarea sultei

Eu, mama şi fratele meu deţinem în proprietate un apartament în Berceni: eu am 1/4, mama 1/2 şi fratele 1/4, în indiviziune. Eu am locuit (legal) singur în apartament timp de vreo 20 de ani, au mai locuit şi iubitele mele diverse perioade de timp, dar nu au fost trecute la întreţinere. Acum fratele meu mi-a cerut verbal (nu legal, în scris) sultă. Apartamentul valorează cam 36 000 euro, are 3 camere, 65 mp, 41 mp utili, în Berceni. Aş vrea foarte mult să ştiu care este aproximativ valoarea sultei. Măcar în linii foarte mari, aş aprecia foarte mult un răspuns CONCRET, aş vrea să ştiu la ce să mă aştept.
Cel mai recent răspuns: Vladimir44 , utilizator 14:45, 12 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Sulta o stabilesc copartasii la partaj daca se face de comun acord la notar, sau in instanta in caz de neintelegere intre copartajanti iar sulta se va stabili pe baza unei expertize intocmita de un expert autorizat.
Păi dacă e aşa înseamnă că această sultă este independentă de cât am stat acolo şi de cât voi mai sta?
da
Deci să înţeleg că în momentul de faţă (în care suntem în indiviziune) nu îi sunt dator nimic fratelui pentru că i-am folosit partea lui de proprietate timp de 20 de ani?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
Vladimir44, utilizator

Alte discuții în legătură

Partajul AlinaLavinia AlinaLavinia Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in ... (vezi toată discuția)
Limita maximă de plată pe lună (sulta) Vladimir44 Vladimir44 Este foarte probabil ca eu să am de plătit o sultă fratelui meu în următoarea perioadă. Care este limita maximă de plată pe lună pentru o persoană ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)