Eu, mama şi fratele meu deţinem în proprietate un apartament în Berceni: eu am 1/4, mama 1/2 şi fratele 1/4, în indiviziune. Eu am locuit (legal) singur în apartament timp de vreo 20 de ani, au mai locuit şi iubitele mele diverse perioade de timp, dar nu au fost trecute la întreţinere. Acum fratele meu mi-a cerut verbal (nu legal, în scris) sultă. Apartamentul valorează cam 36 000 euro, are 3 camere, 65 mp, 41 mp utili, în Berceni. Aş vrea foarte mult să ştiu care este aproximativ valoarea sultei. Măcar în linii foarte mari, aş aprecia foarte mult un răspuns CONCRET, aş vrea să ştiu la ce să mă aştept.
Daca nu v-a cerut, nu. Dar nici el nu va datoreaza toata intretinerea imobilului pe care nu i-ati cerut-o atata timp, imbunatatiri facute si trecute etc.
Staţi puţin să văd dacă înţeleg bine. Să presupunem că el va solicita partajul, eu voi fi de acord să-l facem la notariat apoi îmi va cere sulta respectivă (36 000: 4=9000 euro), Eu voi începe să plătesc şi voi termina de plată peste 10 ani. Iar eu, să zicem, voi sta în apartament cu soţia mea. El va trebui să plătească lunar timp de 10 ani cotă parte din întreţinerea apartamentului (deci în medie vreo 250: 4=62 lei lunar + cotă parte din îmbunătăţirile făcute din momentul încheierii partajului ? Deci nu există nicio diferenţă între mine care stau acolo şi el care nu stă.în apartament în această perioadă de 10 ani?
Nu. Intretinerea apartamentului, nu a dv. Nu intretinerea platita la asociatie.
IN astia 10 ani va poate cere bani, chirie, sigur. Pe ce a trecut si n-a cerut nu mai poate.
Ziceţi că nu este vorba de întreţinerea plătită la asociaţie, ci de altă întreţinere, a apartamentului. La ce se referă întreţinerea apartamentului pe care el trebuie s-o plătească în aceşti 10 ani? Şi cine stabileşte cât e? Apoi spuneţi că poate cere chirie. Deci eu voi fi obligat să plătesc şi chirie şi sulta în rate sau numai una din ele?Şi când termin de plătit sulta partea lui de apartament devine proprietatea mea?
La mine problema e mai complicată pentru că mama mea (care are 1/2 din apartament, eu am 1/4, fratele 1/4) nu îmi cere şi nu cred că îmi va cere chirie şi nici sultă pentru că ştie că o duc mai greu cu banii. Şi, în plus, este vehement împotriva ideii ca fratele meu, care este foarte bogat, să-mi ceară chirie sau sultă.
Partajul
AlinaLavinia
Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in ... (vezi toată discuția)