avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita si neintelegeri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita si neintelegeri

Buna ziua ! Scriu aici pentru ca momentan nu am alta posibilitate.Ieri o ruda apropiata a primit ,,cadou,, o poprie pe salariu,nu e nimic grav in asta era constient ca o sa se intample odata si odata.Bun,problema nu e asta ci faptul ca actele necesare pentru poprire au ajuns abia luni dimineata la el si la firma unde lucreaza(au fost trimise pe la inceputul lunii aprilie).Ideea este urmatoarea nici domnul de la Biroul de executari silite nici firma nu au comunicat intre ei despre faptul ca i se opresc banii , iar ieri cand a mers la bancomat sa isi ridice salariu a constatat ca i-au fost retrasi 900 de lei in loc de 450 de lei cat este poprirea . Domnul de la Executari silite i-a comunicat ca nu isi poate recupera banii,iar o doamna de la banca i-a spus ca trebuie adusa de la firma o foaie cu numele,cnp,adresa,salariu si numar de dosar , iar acestia sa o trimita in ORIGINAL catre executor.Firma unde lucreaza a refuzat sa ii acorde aceasta foaie deoarece sustin ei ca este ilegal acest lucru ca un angajat sa aiba dreptul la o astfel de foaie.Ideea este ca , daca nu rezolva cu acest act pana la sfarsitul datoriei care se termina undeva in 2017 i se vor retrage in continuare 900 de lei (ma repet foaia este necesara pentru a vedea executorul ca firma ii opreste bani ) . Intrebarea mea este de ce i s-a pus poprie si pe card (nu poate scoate/plati nimic,mai are cateva zeci de lei pe el si nu ii poate scoate).Ce trebuie facut in cazul acesta ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
utilizator94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gherman Teodor , Avocat 12:56, 11 Mai 2016
Poprirea şi reţinerea sumelor datorate se poate face, potrivit legii, doar în anumite limite.
Maximum 50% din salariu
Astfel, potrivit Art.728 din noul Cod de procedură civilă, salariile şi alte venituri periodice (pensiile şi alte sume ce se plătesc lunar şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale persoanei respective) pot fi urmărite: a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate, cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii; b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii. Chiar şi în cazul în care există mai multe sentinţe de executare, pentru aceeaşi persoană, poprirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor. Dacă veniturile persoanei vizate sunt mai mici decât salariul minim net pe economie, poate fi pusă poprirea, în condiţiile arătate mai sus, numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ContSters232561 ContSters232561 Buna seara! Am un salariat angajat cu 4 ore pe zi , avand un venit brut de 450 ron, respectiv 356 ron net(jumatate din salariu minim net pe economie). Am ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)