avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa sub juramant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa sub juramant

In cazul in care un martor depune marturie mincinoasa sub juramant, cine se sesizeaza privind acest fapt?Caz concret: un martor declara ca nu a fost intrebat privind un anumit aspect, dar exista un document doveditor in care apare semnatura sa ca dovada ca i s-a cerut parerea. Aceasta atitudine poate fi considerata ca fiind marturie mincinoasa?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
ContSters53977, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:58, 12 Mai 2016
"Nu a fost intrebat" este o formulare vaga: nu a fost intrebat in ce context, cand, unde, de catre cine? Functie de formularea concreta a intrebarii si raspunsului reiese daca este sau nu marturie mincinoasa. Pe urma, un om nu este obligat sa-si aminteasca tot ce a facut sau spus vreodata. Deci: depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa spiderabp spiderabp Buna seara! Sunt in partaj cu fostul sot; printre bunurile care le avem de impartit exista si o masina despre care el a declarat ca nu o mai are ...ca a ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa, sau nu FRD FRD In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori ContSters211662 ContSters211662 Buna ziua Vreau sa va intreb urmatoarele: Ce conditii trebuie sa indeplineasca un martor pentru a fi martor intr-un proces In afara de simpla proba cu ... (vezi toată discuția)