avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale- lamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale- lamuriri

Buna ziua ,va rog sa imi dati unraspuns la urmatoarea problema.Locuiesc in Constanta si am aflat din intamplare ca in urma cu patru ani ,aproximativ,tatal meu a decedat in orasul unde a locuit,Bacau.Relatiile dintre noi nu au fost tocmai bune datorita anumitor conjuncturi.Presupun ca locuinta lui a fost cedata printr-un contract de vanzare-cumparare unei asistente medicale care ingrijea de boala lui.Mentionez ca a divortat de prima sotie,mama noastra,noi suntem doi frati.Doresc sa aflu ce drept legal avem noi asupra locuintei si a bunurilor materiale,dat fiind perioada relativ lunga de la deces?Ce demersuri trebuiesc facute in aceast sens?Se poate actiona din Constanta? Multumesc,o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:37, 11 Octombrie 2016
Doresc sa aflu ce drept legal avem noi asupra locuintei si a bunurilor materiale,dat fiind perioada relativ lunga de la deces?

Pt ca nu ati acceptat mostenirea in termen de un an sunteti strain de mostenire.
Chiar daca ati fi acceptat-o, termenul in care puteati ataca actele de instrainare e de 3 ani, daca aveati un motiv.

Apare ca nula instrainarea aceea, dar degeaba daca nu ati acceptat mostenirea. Nu pare sa mai puteti face ceva.
Referitor la problema mea,vreau sa mentionez ca nu stiu macar daca s-a facut un drept de mostenire,unde pot sa aflu?
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
l-boghian, utilizator
ca nu stiu macar daca s-a facut un drept de mostenire

Oare ce vreti sa spuneti ?
Drept de mostenire aveti prin lege. Daca ap a fost vandut din timpul vietii , nu ati mai avut ce mosteni . Nu s-a dezbatut mostenirea, nu aveati de ce sa fiti chemat la dezbaterea ei.
Daca ati fi acceptat mostenirea in termen, ati fi putut ataca acel act de instrainare, dar cu f mici sanse de reusita, daca a vandut si nu puteati dovedi ca a fost donatie.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Sapte seven Sapte seven Buna ziua,dacă merg la un notar pot sa aflu dacă celelalte rude au acceptat moștenirea? Si dacă eu accept succesiunea la un notar si devin Moștenitor,nu ... (vezi toată discuția)
Testament urmat de vânzarea unui bun inclus in testament liaza liaza Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca un testament, urmat de vânzarea unui bun inclus in acesta ( cu contract de V-C), de către cel care a facut ... (vezi toată discuția)
Chemare la succesiune ValentinB ValentinB Chemare la succesiune. Exista vreo procedura de a fi chemată la succesiunea tatălui meu? Eu sunt copilul din prima căsătorie, el mai are trei copii din ... (vezi toată discuția)