avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune


Buna ziua,dacă merg la un notar pot sa aflu dacă celelalte rude au acceptat moștenirea? Si dacă eu accept succesiunea la un notar si devin Moștenitor,nu întreprind nici o acțiune doar când se dezbate succesiunea se afla ca sunt Moștenitor? Sunt plecat din țara si nu comunic cu rudele cu care moștenesc împreuna un imobil si după deces s a decis momentan sa nu facă nimeni nimic.Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
Sapte seven, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catria , utilizator 10:28, 2 Mai 2023
Buna ziua, ar fi indicat daca mai sunteti in termen sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii care nu implica dezbaterea succesiunii dar va asigura ca nu veti fi considerat strain de mostenire daca rudele dvs. accepta/dezbat succesiunea fara stirea dvs. Puteti de asemenea solicita informatii privind dezbaterea unei succesiuni la Camera Notarilor Publici daca aveti calitate succesorala.
Am calitate succesorala,deci sa înțeleg ca rudele pot dezbate succesiunea fără mine ,dar in decurs de 1 an nu se poate întâmpla nimic,pot accepta la notar si e ok indiferent de ce fac ei?
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2023
Sapte seven, utilizator
Dati declaratie de mostenire la orice notar. Ea va fi inregistrata in Registrul national al notarilor publici. In momentul in care se va dezbte mostenirea, notarul la care se va face, va consulta acest registru. Astfel va va chema la dezbaterea succesiunii indiferent cand va fi. Dar sa dati declaratia in termen de un an de la decesul celui pe care il mosteniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot renunta la mostenire? mihai9620 mihai9620 Cum pot renunta la mostenire? Tatal meu a murit acum 4 ani. Eram instrainati, el divortand de mama cand eram copil si recasatorindu-se. Are doi copii inca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Succesiune. am nevoie de lamurire, va rog AlexandruBarbu AlexandruBarbu Buna seara. Am o problema. Tata a murit pe 6ianuarie 2020. Mama s-a dus la 2 firme diferite de notariat, iar primul avocat i-a spus ca s-a dat o lege noua care ... (vezi toată discuția)