avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Vot prin corespondență - de ce doar Diaspora?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Vot prin corespondență - de ce doar Diaspora?

Bună seara! Eu știu că potrivit Constituției, statul român trebuie să asigure aceleași condiții de participare, pentru toți cetățenii. Așa că domiciliul în străinătate n-ar trebui să reprezinte o restricție de a avea acces la orice metoda de vot posibilă - din moment ce nu există cetățeni de rangul doi și domiciliu mai domiciliu ca altele. Până la urmă, dacă urmărim mărirea participării la vot, votul prin corespondență implementat trebuie implementat pentru toți românii cu drept de vot fiindcă NU VĂD ce relevanță are domiciliul. Și sigur metoda nu aduce prejudicii, din contră! Ar putea duce chiar la mărirea numărului de votanți. Așadar de ce nu se implementează?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:17, 3 Iunie 2016
Votul prin corespondentă doar pt. cei de-a afara reprezintă un atu pt. candidați , cine va verifica sute de mii de adrese .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)
Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)