avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sustragere de la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Sustragere de la executarea silita

am fost condamnat cu suspendare 8 luni si obligat sa platesc 9600 ron
nu am serviciu.nu am casa pe numele meu.am doar masina.
cand am primit somatie de executare sillita am antedatat un contract de vanzare cumparare si am vandut fictiv masina mamei mele.executorul m a chemat la el si eu am venit cu actele prin care dovedeam ca am vandut masina si nu o mai am .m acuzat ca l am impiedicat sa isi execute atributiile si ca o sa stau dupa gratii.ce se poate face
Cel mai recent răspuns: hack1 , utilizator 14:48, 30 Iunie 2016
Sa va platiti datoria, logic, ce altceva sa puteti face ?

Art. 239

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: [ link extern ]
art 681ncpc
(2) Dacă opunerea la executare întruneşte elementele constitutive ale unei fapte prevăzute de legea penală, executorul judecătoresc încheie un proces-verbal, pe care îl va trimite de îndată parchetului de pe lângă instanţa de executare. Sesizarea parchetului nu împiedică continuarea executării silite.

riscati sa se revoce suspendarea.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2016
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu te deranjeaza ca este cu suspendare nu mai faci nimic. Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nicio altă infracţiune. conform legii. in practica trebuie sa obtii o hotarare judecatoreasca de CONSTATARE A REABILITARII DE DREPTdupa perioada de mai sus si cu aceasta mergi la POLITIE- sectia caziere pentru a-ti radia cazierul. mai departe daca nu vei vrea sa platesti amenda si datoria trebuie ai grija sa nu ai nimic pe numele tau in continuare pana se va prescrie atat datoria comerciala pt executarea silita inceputa de executor cat si plata amenzii.
cum am ajuns in situatia de mai sus:un milog a venit la mine sa ii testez o masina pe care vrea sa o cumpere.am mers cu el.nu a cumparat-o fiindca nu i-a placut.pe drumul de intoarcere mi-a spus ca vrea sa manance gogosi si sa ii conduc masina lui.i-am condus-o si am ajuns la el la garaj unde am parcat-o.peste trei zile m-a sunat la telefon si mi-a zis : "mai stii cand mi-ai condus masina?mi-ai stricat-o!nu mai intra in viteza."m-a chemat la un garaj unde o adusese.era in apropierea locuintei mele.acolo impreuna cu mecanicul au inceput sa se planga ca trebuie o cutie de viteza si ca nu gasesc decat in anglia.costa 7000ron!!!milogul cu pricina a inceput sa imi "ordone" pe un ton autoritar sa ii aduc masina personala sa se duca el la un atelier sa incerce sa isi sudeze piesa de la masina care era rupta.l-am refuzat.i-am spus ca masina mea este defecta.atunci a inceput sa imi adreseze cuvinte jignitoare de fata cu mecanicul.cand am vazut ca este prost am plecat pur si simplu.am mers aproape sa ajung la mine acasa si cand sa ajung acasa a iesit si a inceput sa strie dupa mine ca imi da foc la masina ca imi sparge cauciucurile etc.m-am intors sa il calmez.nu a fost chip.m-a luat la bataie cu pumnii.era si ditamai huiduma!m- a impins in fata unei masini care se afla in miscare.de frica i-am dat un pumn in fata.s-a dus la politie.apoi si-a scos certificat medico legal 30 zile ingrijiri medicale.si asa am ajuns cu opt luni de inchisoare cu suspendare si cu 9600ron de plata

am facut recurs la curtea de apel.am recunoscut ca l-am lovit sa imi pare rau dar m-am aparat.mi-a pus viata in pericol cand m-a impins in fata masinii aflate in miscare.
am avut un martor care a vazut toata faza.a declarat la audieri ca nu a vazut nimic.era sub o masina.in instanta a spus ca isi mentine declaratia.cand a fost intrebat de judecatoare cum a fost situatia martorul fara sa isi dea seama de capcana intinsa de judecatoare a spus exact tot ce a vazut.
mentionez ca milogul care a vrut sa ii testez masina a declarat ca a venit la mine si m-a intrebat de ce nu vreau sa il duc cu masina si ca eu i-am aplicat un pumn in fata fara nici un motiv
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2016
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
azi am fost in instanta si am declarat ca am vandut masina intrucat suspectam niste probleme de sanatate si am avut nevoie de bani de analize.judecatoarea a cerut relatii de la ITM AFP SI PRIMARIE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pumn in fata, rezultat: dinti rupti ContSters316026 ContSters316026 buna seara am fost sunat de catre o persoana sa vin la un garaj sa imi arate o piesa defecta la o masina apoi am fost solicitat de catre aceasta sa o duc la ... (vezi toată discuția)
O cearta ce a degenerat bng bng Buna ziua. I-mi cer scuze daca nu am postat unde trebuia, dar nu stiu daca intra la drept civil sau penal. Vreau sa va povestesc un caz in speranta ca i-mi ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis black_00 black_00 Mi s-a suspendat permisul pentru 90 de zile pentru conducerea in localitatea Cleja(care nu are nici un kilometru), jud. Bacau, cu 103 km/h. Autospeciala cu ... (vezi toată discuția)