avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare imobil achizitionat prin programul Prima Casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare imobil achizitionat prin programul Prima Casa

Buna dimineata!

Stiti care sunt conditiile si etapele vanzarii unui imobil achizitionat prin programul Prima Casa? Dar ale inchirierii. Mentionez ca au trecut 5 ani de la achizitionare.

Multumesc.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:29, 12 Mai 2016
Pentru vanzare trebuie sa achitati integral creditul iar pentru inchiriere trebuie sa obtineti acordul bancii deaorece nu aveti voie sa il grevati cu sarcini.
Multumesc pentru raspuns. Ce fac daca nu pot achita integral creditul? Nu exista alte varinate pentru ca imobilul sa poata fi vandut?
Puteti sa il vindeti cuiva care se incadreaza pentru obtinerea unui credit prin Pc si care sa preia creditul.
da, insa nu stiu care sunt pasii. Trebuie sa obtine o aprobare de la Finante sau Fondul de garantare?
Primul pas, trimiteti un email ofiteruluu de credut care va gestioneaza dosarul si il intrebati daca puteti vinde unei persoane care indeplineste criteriile ptr PC si cumpara cu preluarea creditului. Intai discutati la telefon si apoi trimiteti emailu ptr a avea o confirmare scrisa.
Pasul 2, gasiti un cumparator iar pasul 3 incheiati contractul de v/c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitate prima casa 2016 mbanetti mbanetti In 2014 am contractat impreuna cu sotia un Credit ipotecar Prima Casa VI, eu fiind titularul acestui credit. In 2015 am divortat si acum am dori sa facem ... (vezi toată discuția)
Act vanzare/cumparare lucianioan lucianioan Buna ziua, Urmeaza sa cumpar o casa la care vanzatorul mai are de achitat rate la banca. Cum va trebui sa procedez incat sa nu ma trezesc ca in urma ... (vezi toată discuția)
Banca impiedica partajul styco styco Am divortat recent si am hotarar sa mergem la notar pentru partaj pe cale amiabila. Eu sunt titular de cont pe un credit PRIMA CASA iar fosta sotie este ... (vezi toată discuția)