avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca impiedica partajul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca impiedica partajul

Am divortat recent si am hotarar sa mergem la notar pentru partaj pe cale amiabila. Eu sunt titular de cont pe un credit PRIMA CASA iar fosta sotie este coproprietar. Am cerut acordul bancii pentru a-i ceda cota parte fostei sotii precum si pentru a schimba titularul de cont .Mentionez ca in momentul actual fosta sotie ddispune de venituri necesare pentru a prelua intregul contract de credit. Problema este ca banca nu si-a dat acordul pentru modificarea cotei parte din contract motivand ca eu ca si titular de cont am o poprire pe cont si nu se poate face nimic pana nu achit acea poprire Suma este foarte mare peste 100.000 leisi nu am posibilitatea sa o achit .Este normala opozitia bancii avand in vedere ca eu nu mai vreau sa platesc rate pentru un bun pe care l-am cedat , iar fosta sotie nu vrea sa plateasca pentru un bun in care este coproprietara cu mine ?
Exista posibilitatea sa merg in instanta pentru a obtine acordul bancii ? ( este vorba de raiffeisen )
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:36, 21 Mai 2016
Creditul poate fi preluat numai de catre o persoana care indeplineste criteriile pentru obtinerea unui credit prin programul PC. Se intelege ca si persoanele care preiau un credit in derulare prin PC trebuie sa indeplineasca criteriile.

La banca ati prezentat documente prin care ex sotia sa demonstreze incadrarea in criteriile programului PC (adeverinta de venituri, declaratia ca nu mai detine o alta locuinta cu Sutila mai mare de 50 mp, etc.)?

Sau doar ati solicitat bancii acordul pentru preluarea creditului in urma partajului?
Ați divorțat de fosta soție, nu de bancă. Puteți merge în Instanță, nu aveți șanse să câștigați. Solicitarea dumneavoastră poate fi acceptată de bancă doar dacă aceasta vrea. În plus, ar trebui să mai fie de acord și FNGCIMM. Veți rămâne obligat, indiferent că veți ceda sau nu cota de proprietate.
Raspunsul bancii a fost ca nu sunt de acord cu partajul deoarece eu am o poprire pe cont , mai departe nici nu au cerut adeverinte pentru a vedea posibilitatea fostei sotii de a prelua creditul si implicit cota parte din imobil
Cand divortati si faceti partajul specificati ca sotia preia casa si ratele. Cu banca ramaneti impreuna. Daca ea nu mai poate plati si va opresc bani ii veti lua de la sotie din casa prin vanzare. Daca nu are, nu luati nimic si dati si bani.
Ilie1111 a scris:

Ați divorțat de fosta soție, nu de bancă. Puteți merge în Instanță, nu aveți șanse să câștigați. Solicitarea dumneavoastră poate fi acceptată de bancă doar dacă aceasta vrea. În plus, ar trebui să mai fie de acord și FNGCIMM. Veți rămâne obligat, indiferent că veți ceda sau nu cota de proprietate.

Da, nu exista alta varianta juridica.
Având contract cu banca rămâneți obligat sub aspect juridic.
Eventualele probleme dintre soți le vor rezolva prin proces ulterior dacă vor exista probleme cu ratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort la notar marcelutza marcelutza Buna seara! Intrebare :DACA SE FACE PARTAJUL DUPA DIVORT LA NOTAR,A APARTAMENTULUI CUMPARAT CU PRIMA CASA,,mai trebuie anuntata si Banca sa vina la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de ... AlexandruB10 AlexandruB10 Buna ziua, Sunt divortat cu un copil minor, iar in momentul de fata am ajuns la partaj. Initial, decizia mea a fost sa las apartamentul cumparat impreuna ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort gagione gagione am divortat de fosta sotie.minora a ramas la mine. hotararea este definitiva si irevocabila.am un apartament ipotecat la banca de doi ani de zile si sunt ... (vezi toată discuția)