avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ DUPA DIVORT LA NOTAR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ DUPA DIVORT LA NOTAR

Buna seara! Intrebare :DACA SE FACE PARTAJUL DUPA DIVORT LA NOTAR,A APARTAMENTULUI CUMPARAT CU PRIMA CASA,,mai trebuie anuntata si Banca sa vina la notar?
Titularul creditului vrea sa=i cedeze apartamentul fostei sotii ,care accepta sa preia creditul in totalitate ,ea urmind sa plateasca ratele imprumutului.Mentionez ca dupa divort ea a platit ratele imprumutului pina in prezent.(fapt dovedit cu chitante).
Trebuie sa aveti acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor, altfel intelegerea dvs nu ii e opozabila bancii, adica titularul creditului ramane titular.
Notarul nu poate autentifica un astfelde partaj fara acordul bancii. In functie de situatia concreta, se pot gasi alte variante, banca poate fi de acord sau nu cu partajul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca impiedica partajul styco styco Am divortat recent si am hotarar sa mergem la notar pentru partaj pe cale amiabila. Eu sunt titular de cont pe un credit PRIMA CASA iar fosta sotie este ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract credit cris-cris cris-cris Buna ziua, Detin un apartament luat prin credit ipotecar la care fostul sot este titular si eu sunt codebitor. In urma partajului apartamentul a ramas in ... (vezi toată discuția)
demersuri necesare partaj Mariana231 Mariana231 Buna ziua am si eu o întrebare , am divortat dar nu am făcut partajul problema e ca avem împreuna un împrumut ipotecar iar notarul spune ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)