avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

am divortat de fosta sotie.minora a ramas la mine. hotararea este definitiva si irevocabila.am un apartament ipotecat la banca de doi ani de zile si sunt singurul care platesc ratele la banca fosta sotie nu a avut venituri.stiu ca un bun ipotecat nu se poate partaja .ce fel de actiune trebuie sa deschid ca sa raman cu apart in continuare. ea apare pe actul de cumparare dar scrie in act ca banii se acorda de catre banca imprumutatului,adica mie.cum pot sa fac ca ea sa nu mai locuiasca cu noi?
un act de partaj cu acordul bancii creditoare.
abia dupa o puteti evacua din apartament.
singura solutie e sa faceti partajul..daca va luati un avocat istet ramaneti cu tot apartamentul pe numele dvs si o evacuati pe fosta sotie
Faceti partaj dupa ce obtineti acordul unitatii creditoare .
Atentie pt ca s-ar putea sa nu indepliniti numai dvs. conditiile de preluare a ratelor (in functie de veniturile dvs.) si tineti cont si de faptul ca va trebui sa platiti si sulta corespunzatoare partii care i se cuvine fostei sotii ... abia dupa aceea putand sa o evacuati din apartament .
Bafta !
stimati colegi, fosta sotie nu a avut venituri si presupun ca nu are nici in prezent.. deci, iese din discutie sa fie apartamentul atribuit ei.. in plus, acordul bancii este necesar atunci cand se face partajul pe cale amiabila.. ori in situatia de fata numai amiabila nu cred ca va fi..si atunci ramane ca instanta sa vada cu ajutorul cuiva ce se pricepe sa evidentieze aspectele ce il avantajeaza pe sot: faptul ca el e singurul intretinator al familieie, faptul ca e singurul care plateste ratele la casa, faptul ca imprumutul e pe numele lui, daca da cota parte sotiei trebuie sa dea si cota parte din datorie... cum fosta sotie nu indeplineste conditiile de eligibilitate pentru a plati debitul la banca, evident ca sulta ei se compenseaza cu datoria la banca. Punct!
pot sa cer evacuarea pe ordonanta?

Alte discuții în legătură

Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cumparat in rate ceciliar ceciliar Buna seara, Am si eu o nelamurire cu privire la partajul dintre mine si fostul meu sot cu privire la apartamentul pe care l-am achizitionat in rate dupa ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament cris_tm05 cris_tm05 Ceau. Desi am mai cautat pe unele forumuri nu am gasit un raspuns concret la urmatoarea situatie. Vreau sa cumpar un apartament, vanzatorul este ... (vezi toată discuția)