avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

am divortat de fosta sotie.minora a ramas la mine. hotararea este definitiva si irevocabila.am un apartament ipotecat la banca de doi ani de zile si sunt singurul care platesc ratele la banca fosta sotie nu a avut venituri.stiu ca un bun ipotecat nu se poate partaja .ce fel de actiune trebuie sa deschid ca sa raman cu apart in continuare. ea apare pe actul de cumparare dar scrie in act ca banii se acorda de catre banca imprumutatului,adica mie.cum pot sa fac ca ea sa nu mai locuiasca cu noi?
cred ca procesul de partaj dureaza un an
am depus cerere de evacuare dar mi s-a dat termen de judecata in octombrie.nu credeti ca este prea mare termenul?
ce pot sa patesc daca ii schimb iala de la usa ?
suntem divortati,definitiv,si sunt singurul care plateste ratele la apartament.fosta sotie nu apare in contractul de credit
buna ziua .
chiar daca fosta sotie nu apare in contractul casei sau in contractul de credit, tot nu puteti schimba pur si simplu yala la usa .
chiar daca sunteti unic proprietar (desi initial am inteles ca ar fi vb. de un bun comun ) este necesar sa solicitati in instanta evacuarea fostei sotii .

tb. sa rezolvati problema partajului initial, apoi veti solicita si evacuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cumparat in rate ceciliar ceciliar Buna seara, Am si eu o nelamurire cu privire la partajul dintre mine si fostul meu sot cu privire la apartamentul pe care l-am achizitionat in rate dupa ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament cris_tm05 cris_tm05 Ceau. Desi am mai cautat pe unele forumuri nu am gasit un raspuns concret la urmatoarea situatie. Vreau sa cumpar un apartament, vanzatorul este ... (vezi toată discuția)