avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Variante legale de acces catre o proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Variante legale de acces catre o proprietate privata

Buna ziua !
Este vorba despre un teren intravilan in proprietate privata(min 10 ha),situat pe un platou la o diferenta de altitudine de 250 m,fata de drumul european care strabate localitatea.Pe acest teren exista locuinta si dependinte,nr de casa de la primarie pt care se platesc impozite.Drumul de acces este o carare de picior.Ca sa ajung la proprietate am 2 variante pe ambele versante ale dealului.Pe traseul cel mai scurt traversez alte proprietati private.Unii dintre cei care sustin ca sunt proprietari pe o parte din aceste proprietati,imi interzice accesul:
1.Primaria este obligata legal sa-mi asigure drum de acces la proprietate,care se afla pe strada X,nr.Y in localitatea respectiva? Ce act obliga primaria la acest fapt ?
2. Cum pot uza de dreptul de servitute peste proprietatile celor(5 persoane) care sunt pe traseul cel mai scurt ,iar daca unul se opune la nesfarsit mai are sens sa vorbesc de un drept al meu de trecere ?
3. Care sunt pasii care trebuie facuti in aceasta situatie pt a asigura un drum de aces minimal si neblocarea accesului pe carare de picior spre proprietate(in afara de achizitia unui elicopter :O )?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dorelpetru , utilizator 19:44, 12 Mai 2016
cerere de servitute pe cel mai scurt drum, pentru autoturism, in instanta, in contradictoriu cu proprietarii terenurilor respective.
Depinde de actele de construire, cand s-a construit, in ce conditii de acces, unde e adresa postala, de unde e accesul pe acolo etc.
Casa exista de prin anii '40-'50. Este o proprietate locuita permanent, care este impozitata la fel cu oricare alta de la sosea,din zona respectiva ,iar terenul din jurul ei este de cateva ha.Lipsa drumului ma impiedica si sa accesez eventuale fonduri .Practic sunt impozitat in zona II a unui municipiu.In acest moment tot ce transport sus la proprietate se face cu spatele sau cu calul....,iar mai nou a aparut o persoana care m-a agresat fizic si mi-a interzis sa trec spre proprietate,in conditiile in care parcela lui are o latime de 6 m(dintr-o distanta de aprox 1 km de la sosea (DN 69) pana la marginea proprietatii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute marinelapedestru marinelapedestru Detin un teren pe care am construit o cabana. Accesul de la sosea pina la teren se face pe o carare( si este anevoios fiind in panta) pe un teren ce apartine ... (vezi toată discuția)
Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute mitilias mitilias buna ziua!ma poate ajuta cineva?!pe scurt....mama a vandut apartamentul si a cumparat o casa amarata fara utilitati in speranta ca va scapa de cheltuielile de ... (vezi toată discuția)