Buna ziua! Reprezint o societate de rent-a-car si in ultimul timp ne confruntam cu o situatie noua. Flota societatii este destul de mare, iar in ultima perioada gradul de ocupare a fost mai mare de 100%. Ideea este ca o parte dintre clientii nostri merg la mare si implicit trec podul de la Fetesti. Marea majoritate nu achita taxa de pod fie pentru ca nu stiu, fie nu vor (avand in vedere ca masina este inchiriata, nu le pasa). Cert este ca in ultimele 3 luni am primit peste 100 de procese verbale de contraventie. Asa cum probabil cunoasteti, agentul constator le expediaza dupa cca 8 luni, cu maxim o saptamana inainte de expitarea celor doua termene (intocmire si comunicare).
Intrebarea mea este daca cineva s-a intalnit cu o astfel de situatie si daca exista ceva jurisprudenta pe acest subiect.
Cei de la C.N.A.D.N.R. ne-au "sugerat subtil", citez: "sa achitam taxe pentru toata flota". mi se pare absurd sa achit taxe pentru un numar de peste 600 de autoturisme in conditiile in care un autovehicul poate trece podul de cca 10 ori intr-o luna, iar altul niciodata intr-un an.
Mentionez ca am primit si 4 procese verbale de contraventie pentru acelasi contract de inchiriere (acelasi client).
Va multumesc!
Taxa pod fetesti
cristirz
Buna ziua.
Acum o luna am fost cu familia la mare.
Am urmat instructiunile de plata de pe panourile de informare de pe A2.
Am optat pentru plata ... (vezi toată discuția)