avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi C.N.A.D.N.R. lipsa peaj Fetesti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi C.N.A.D.N.R. lipsa peaj Fetesti

Buna ziua! Reprezint o societate de rent-a-car si in ultimul timp ne confruntam cu o situatie noua. Flota societatii este destul de mare, iar in ultima perioada gradul de ocupare a fost mai mare de 100%. Ideea este ca o parte dintre clientii nostri merg la mare si implicit trec podul de la Fetesti. Marea majoritate nu achita taxa de pod fie pentru ca nu stiu, fie nu vor (avand in vedere ca masina este inchiriata, nu le pasa). Cert este ca in ultimele 3 luni am primit peste 100 de procese verbale de contraventie. Asa cum probabil cunoasteti, agentul constator le expediaza dupa cca 8 luni, cu maxim o saptamana inainte de expitarea celor doua termene (intocmire si comunicare).
Intrebarea mea este daca cineva s-a intalnit cu o astfel de situatie si daca exista ceva jurisprudenta pe acest subiect.
Cei de la C.N.A.D.N.R. ne-au "sugerat subtil", citez: "sa achitam taxe pentru toata flota". mi se pare absurd sa achit taxe pentru un numar de peste 600 de autoturisme in conditiile in care un autovehicul poate trece podul de cca 10 ori intr-o luna, iar altul niciodata intr-un an.
Mentionez ca am primit si 4 procese verbale de contraventie pentru acelasi contract de inchiriere (acelasi client).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: verapopescu , utilizator 11:02, 12 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit trecere pod fetesti benzinarie mol, am fost amendat, am fost inselat bobemihai bobemihai Buna ziua. Daca nu am postat in aria corecta rog mutarea ei, multumesc Este o problema ciudata si putin complicata voi incerca sa explic cat mai clar cum ... (vezi toată discuția)
Taxa pod fetesti cristirz cristirz Buna ziua. Acum o luna am fost cu familia la mare. Am urmat instructiunile de plata de pe panourile de informare de pe A2. Am optat pentru plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)