avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit si cass la inchiriere imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit si cass la inchiriere imobil

Buna seara,sunt pers.fizica angajata si vreau sa inchiriez tot unei pers.fizice careia ii poate deconta serviciul chiria(max.650lei/luna)un imobil,ce taxe am de platit la stat daca as inchiria imobilul incepand cu 1iunie 2016?mai concret cu ce bani as ramane eu in mana daca pers.respectiva,cu tot ce-i deconteaza serviciu ar fi dispus sa-mi ofere pe luna 800lei(cu impozit si sanatate).Cum se calculeaza mai exact sanatatea,impozitul pe care-l datorez din chirie-la veniturile salariale,la valoarea declarata in ctr.inchiriere???Va rog sa-mi trimiteti si un formular de inchiriere imobil actualizat intre pers fizica-pers.fizica,multumesc!Astept raspuns ca in functie de acest lucru sa stiu ce am de facut
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:45, 12 Mai 2016
In Codul fiscal avem:



ART. 84 - Stabilirea venitului net anual din cedarea folosinței bunurilor

(1) Venitul brut din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendarea bunurilor agricole, reprezintă totalitatea sumelor în bani și/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură stabilite potrivit contractului încheiat între părți, pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării acestora. Venitul brut se majorează cu valoarea cheltuielilor ce cad, conform dispozițiilor legale, în sarcina proprietarului, uzufructuarului sau a altui deținător legal, dacă sunt efectuate de cealaltă parte contractantă.

(2) În cazul veniturilor obținute din închirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal, venitul brut se stabilește pe baza chiriei prevăzute în contractul încheiat între părți pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei.

(3) Venitul net din cedarea folosinței bunurilor se stabilește prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.



In cazul dvs. venitul net este 480 lei. Din acesta se retin: 16% impozit si 5.5% C.A.S.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere Katri Katri O persoană fizică doreşte să închirieze un imobil la o persoană juridică. Care sunt paşii de urmat? Încheiem un Contract de închiriere sub ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu - firma nou infiintata xeonet xeonet Buna seara, Apelez la experienta dvs in legatura cu urmatorul caz: Vreau sa-mi infiintez o firma si pentru a putea avea un sediu social declarat, am gasit ... (vezi toată discuția)
Locator, locatar, contract inchiriere spatiu comercial vasile15 vasile15 Buna seara!Am o mare dilema...in primul rand ce inseamna locator si ce inseamna locatar?eu vreau sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana cu spatiul imi ... (vezi toată discuția)