avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

O persoană fizică doreşte să închirieze un imobil la o persoană juridică.
Care sunt paşii de urmat?
Încheiem un Contract de închiriere sub semnătură privată, apoi completăm formularul tip al Contractului de închiriere de la finanţe?
La finanţe trebuie depus numai contractul tip şi celelalte acte C.F., copie de pe buletin, CUI, ş.a. sau mai trebuie şi contractul de închiriere sub semnătură privată?
ªi ar mai fi ceva, dacă pers. jur. este rău platnică, la calcularea impozitului pe venit se i-a în calcul numai veniturile declarate de persoana fizică în formularul 220 sau se ia în calcul şi chiria aşa cum am prevăzut-o în contractul tip de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 17:16, 26 Februarie 2010
1. Contractul de inchiriere poate fi semnat atat sub semnatura privata cat si in forma autentica. Nu este obligatoriu sa incheiati contractul tip de la Finante.
2. Declararea contractului de inchiriere la Administratia Financiara cade in sarcina proprietarului/persoana fizica, sens in care acesta urmeaza a depune declaratia tip la care anexeaza o copie a contractului de inchiriere.
3. La calcularea impozitului pe venit se ia in calcul valoarea chiriei inscrisa in cuprinsul contractulu de inchiriere.
4. Daca aveti dubii in ceea ce priveste seriozitatea chiriasului, la semnarea contractului solicitati sa va dea niste garantii de plata.
Succes.
Contractul de inchiriere este un act care se incheie valabil intre partile contractante. Nu exista un formular tip sau obligatoriu. Clauzele se negociaza intre parti. Proprietarul are obligatia de a inregistra contractul la Administratia Financiara.
Ca anexe: actul de proprietate, actul de identitate al proprietarului, CUI, actul de identitate al reprezentantului persoanei juridice(in copii). Daca imobilul inchiriat va servi drept sediu social sau punct de lucru pentru persoana juridica aveti nevoie si de acordul asociatiei de locatari. Daca imobilul va fi folosit ca locuinta de serviciu nu aveti nevoie de acordul asociatiei, dar trebuie specificat in clar in contract: Scopul inchirierii: locuinta.
Impozitul se calculeaza la chiria pe care o incasati. Se calculeaza anual si pote fi achitat trimestrial. Intrebati la fisc, poate acum se plateste lunar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)