avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Completarea declaratiei ITL-001 Impozit pe cladiri ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Completarea declaratiei ITL-001 Impozit pe cladiri rezidential/nerezidential ?

Buna ziua,

Sunt propietarul unui imobil din Bucuresti din anul 2015 si am si o firma care isi desfasoara activitatea la adresa postala a acestui imobil si toate cheltuielile gaze naturale, termoficare, apa, canallizare NU sunt decontate pe firma. Deci este o cladire mixta si eu ca propietar am un contor inregistrat la ENEL iar firma are contorul ei propriu inregistrat la ENEL. atata timp cat firma nu imi plateste cheltuielile cu energia electrica , eu platindu-mi energia consumata, pot sa ma declar cu impozit conform art 457 din cod fiscal ( ca pentru cladiri rezidentiale )?
Astept cu nerabdare orice raspuns avizat , tinand cont ca timpul ramas pana la depunerea declaratiei este foarte scurt. Eu am fost sfatuit anterior ca nu ar trebui sa depun deloc declaratia dar aprofundand legislatia vad ca trebuie completata.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
giptronic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 20:35, 14 Mai 2016
Avand in vedere ca persoana fizica este proprietarul imobilului si o parte este inchiriata (contract de inchiriere sau de comodat) unei persoane juridica, imobilul este considerat mixta, astfel trebuie sa predati declaratia si sa specificati ca utilitatile nu sunt decontate de firma. Daca suprafetele date in chirie sunt delimitate (o camera anume, se specifica mp in contract) atunci pentru suprafata respectiva se va plati impozit marit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de act normativ - impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă va fi clarificată prin noi modificări la normele Codului fiscal[/b] Normele pentru aplicarea noului Cod ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat pentru sediu social trebuie inregistrat la taxe si impozite locale? Mz11 Mz11 Contractul de comodat pentru un sediu social la domiciliul proprietarului trebuie inregistrat la taxe si impozite locale? In contract nu se specifica ... (vezi toată discuția)