avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriptii penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriptii penalizari

Sant presedintele unei asociatii chemata in judecata pentru facturi penalizari neachitate din anul 2012 si 2013. La prima intampinare am facut referire la prevederile art.405 al 1 din CPC privind termenul de 3 ani si principiul prorata temporis ( raspuns de la dumneavoastra ). Primaria Iasi care ne-a dat in judecata si care preluase furnizorul CET isi abroga calitatea procesuala activa si contesta prevederile din CPC facand referire la OG92/2003considerand ca sumele datorate sant venit la bugetul general consolidat si termenul de prescriptie este de 5 ani. Facturile au fost achitate in contul CET. Judecatoria ne cere un nou inscris pana pe data de 23 mai conform citatiei . Va consultam pentru raspuns . Multumiri
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:10, 14 Mai 2016
victorconstantinescu a scris:
Judecatoria ne cere un nou inscris pana pe data de 23 mai conform citatiei .

Ce inscris va cere judecatoria? Concret cum se numeste inscrisul sau ce sa contina, conform citatiei de care spuneti sau asa cum ati inteles dumneavoastra de la instanta?

La intampinarea noastra unde faceam referire la art. 405 CPC (termen 3 ani ) , Primaria a trimie un inscris intitulat " Precizari " cu trimitere la OG 92/2003 ( prescriptia 5 ani )
Judecatoria ne cere care este punctul nostru de vedere privind aceasta precizare a Primariei
Pai este firesc. Judecatorul a facut foarte bine si asa va da posibilitaea dumneavoastra sa va aparati.
De regula precizarile se depun inainte de termenul de judecata iar dumneavoastra aveati posibilitatea sa vedeti aceste precizari in dosar la registratura sau in ziua termenului inainte de intrarea judecatorului in sala, solicitand dosarul de la grefierul de sedinta. Vazand acea precizare, atunci cand va striga dosarul, aveati posibilitatea sa formulati imediat obiectiuni, sa va exprimati ounctul de vedere prin care convingeti judecatorul ca dumneavoastra aveti dreptate.
Daca nu ati facut-o in acea sedinta, nu ati fost prezent, nu ati avut avocat..., instanta a stabilit un termen (23 mai), termen la care o sa veniti "la bara" si va sustineti punctul de vedere.
Judecata e o lupta intre doua parti si in sala de judecata castiga cel ce poate convinge judecatorul ca el are dreptate. Asa ca acum aveti sansa sa va spuneti punctul de vedere, sa respingeti cu argumente legale acele precizari facute de juristul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - cum pot lua cunostinta de probele din dosar? radu-s radu-s Am facut plangere contravetionala impotriva PV depasire viteza. Plangerea este facuta in alt oras decat cel de resedinta astfel ca am cerut judecarea in ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)
Strãmutarea judecãrii procesului. Întâmpinare dan_co dan_co Buna ziua. 1. In cazul in care s-a facut o cerere de stramutare a unui proces civil trebuie depusa intampinare la aceasta cerere de catre intimata? 2. Daca ... (vezi toată discuția)