Buna ziua...
Mama mea a decedat in urma unui incendiu in Noiembrie 2007.
Tot ceea ce eu stiam ca are ca datorii le-am achitat la momentul respectiv,adica C.A.R. de la care tocmai luase imprumut iar banii au ars,am platit si inchis cablu tv,romtelecom,enel,eu locuind in acea perioada la fostul sot..
In sept 2009,m-am despartit si m-am mutat la adresa unde statuse mama,casa unde am copilarit.Aici locuiesc si in prezent..
Anul trecut in noiembrie primesc un sms ciudat pe telefon.
Sun si aflu ca e un nr de la o societate de recuperari.,si ca ma cauta pt o datorie a mamei pt un abonament la cosmote.Intreb de unde au nr meu si mi se spune ca il aveau trecut ca nr de contact pe contractul de la cosmote.Intrebarea mea fireasca a fost,CUM DE NU M-ATI GASIT DIN 2007 PANA IN 2015???
le explic ca mama a murit,plangand ca ma rascolit aducerea aminte si inchid.
a doua zii primesc un sms de la ei,sa nu i-au in considerare sms-ul trimis cu o zii inainte,si ca isi cer scuze pt durerea provocata...
In urma cu 2 luni,ma cauta din nou acea societate sa le dau copie dupa certf de deces ca sa inchida dosarul.Le trimit acea copie.
In urma cu o luna primesc instiintare de la ei ca trebuie ca mama sa plateasca.
De atunci ma tot suna si ma sicaneaza.
ieri am primit o alta instiintare in care se vede cand a facut mama contractul,pe 2 iunie 2007,ea decedand in noiembrie pe 22,tot in 2007.
deci.....suma pe care ei o cer,752 de lei,e de fapt taxa de reziliere banuiesc..
Intrebarea mea este....
E legal sa ma hartuiasca atat de mult?
De ce cosmote nu ma gasit atatia ani,avand ne de tel trecut pe contractul mamei,de care repet,nu am stiut?
pana acum 3 ani am avut 2 abonamente la cosmote si primeam facturi acasa,de ce nu am primit si instiintari cum ca mama e datoare?
Sunt obligata ca dupa atatia ani,si nefiind instiintata de datorie,ca eu sa o platesc?
daca da,ce se poate intampla?
Si de ce mi se impune taxa de rezilere....mama a murit nu a refuzat sa plateasca...
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
GermanAlex , utilizator
21:09, 14 Mai 2016