avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligatie de plata datorie a mamei decedate, de care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligatie de plata datorie a mamei decedate, de care nu am stiut

Buna ziua...
Mama mea a decedat in urma unui incendiu in Noiembrie 2007.
Tot ceea ce eu stiam ca are ca datorii le-am achitat la momentul respectiv,adica C.A.R. de la care tocmai luase imprumut iar banii au ars,am platit si inchis cablu tv,romtelecom,enel,eu locuind in acea perioada la fostul sot..
In sept 2009,m-am despartit si m-am mutat la adresa unde statuse mama,casa unde am copilarit.Aici locuiesc si in prezent..
Anul trecut in noiembrie primesc un sms ciudat pe telefon.
Sun si aflu ca e un nr de la o societate de recuperari.,si ca ma cauta pt o datorie a mamei pt un abonament la cosmote.Intreb de unde au nr meu si mi se spune ca il aveau trecut ca nr de contact pe contractul de la cosmote.Intrebarea mea fireasca a fost,CUM DE NU M-ATI GASIT DIN 2007 PANA IN 2015???
le explic ca mama a murit,plangand ca ma rascolit aducerea aminte si inchid.
a doua zii primesc un sms de la ei,sa nu i-au in considerare sms-ul trimis cu o zii inainte,si ca isi cer scuze pt durerea provocata...
In urma cu 2 luni,ma cauta din nou acea societate sa le dau copie dupa certf de deces ca sa inchida dosarul.Le trimit acea copie.
In urma cu o luna primesc instiintare de la ei ca trebuie ca mama sa plateasca.
De atunci ma tot suna si ma sicaneaza.
ieri am primit o alta instiintare in care se vede cand a facut mama contractul,pe 2 iunie 2007,ea decedand in noiembrie pe 22,tot in 2007.
deci.....suma pe care ei o cer,752 de lei,e de fapt taxa de reziliere banuiesc..
Intrebarea mea este....
E legal sa ma hartuiasca atat de mult?
De ce cosmote nu ma gasit atatia ani,avand ne de tel trecut pe contractul mamei,de care repet,nu am stiut?
pana acum 3 ani am avut 2 abonamente la cosmote si primeam facturi acasa,de ce nu am primit si instiintari cum ca mama e datoare?
Sunt obligata ca dupa atatia ani,si nefiind instiintata de datorie,ca eu sa o platesc?
daca da,ce se poate intampla?
Si de ce mi se impune taxa de rezilere....mama a murit nu a refuzat sa plateasca...
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:09, 14 Mai 2016
Nu au niciun drept să vă hărțuiască. Dreptul lor la acțiune este prescris.
Spuneți-le că veți face plângere la OPC, dacă vor continua să vă sune. Dați-le adresa cimitirului, dacă insistă să ceară bani, acolo este debitorul lor. Dumneavoastră nu le datorați nimic.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa le transmiteti ca daca va mai hartuiesc va veti adresa instantei.
Dreptul lor e prescris de mult.
Nu dati curs unor asemenea firme de recuperatori. Profita de faptul ca oamenii nu prea stiu legea si FURA bani, legal, din buzunarul celor necunoscatori.
Ignorati-i complet. Bagati numerele in numere blocate si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiuni firma recuperari creante pentru un abonament telefon yo85 yo85 Buna ziua. In 2009 am facut 2 abonamente la Cosmote. Cu 3 luni inainte sa imi expide perioada contractuala nu am mai platit acele abonamente( au fost facute pe ... (vezi toată discuția)
Abonament cosmote miha_danna miha_danna Buna ziua! am si eu o problema. in 2007 mi-am facut un abonament la cosmote pe numele meu (ma angajasem la un partener cosmote si aveam anumite beneficii) pe ... (vezi toată discuția)
Abonament neplatit telefonie mobila kittysor kittysor In anul 2001 am facut cu firma pe atunci [editat] acum [editat] un contract de abonament telefonie mobila! Din diverse motive am ajuns sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)