avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, neplata pensie alimentara in integritate, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, neplata pensie alimentara in integritate, deplasarea cu minorul in strainatate pentru a munci. Ce pot face

Buna ziua.Sunt divortata de pe data de 29.06,2015 in instanta sa decis ca locuinta minorului este stabilita la mama ,autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti,cu obligarea paratului la pensie alimentara .El nu a platit pensia alimentara de la data convenita de hotararea judecatoreasca o luna plateste una nu si nici macar in integritate avand si restanta 6 luni .In momentul de fata paratul se afla in strainatate si nu este interesat de a plati pensie alimentara sau de copil.Eu as vrea sa ma deplasesz in strainatate cu copilul .Procura nu imi acorda ce as putea face?Va multumesc
puteti solicita instantei suplinirea acordului tatalui pentru plecarea in strainatate. Daca doriti insa sa va mutati in strainatate cu copilul, va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca domiciliul copilului acolo
Cum as putea sa il decad din drepturi pentru ca nu isi indeplineste indatoriile ca tata si sunt amenintata ?
Buna ziua,
De decazut e greu, aproape imposibil.
Pentru iesirea din tara va trebuie sentinta care sa suplineasca acordul.
pentru stabilirea in alta tara va trebuie sentinta care sa stabileasca domiciliul minorului acolo.
Pentru pensie alimentara va sfatuiesc sa va adresati Parchetului pentru abandon de familie cu solicitari de comisie rogatorie.
Cand va fi chemat la politia din tara in care se afla si cercetat s-ar putea sa devina mai activ in privinta platilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi Mirela36 Mirela36 Buna ziua ! In urma cu doi ani am divortat de fostul sot. Avem un minor in varsta de 11 ani care mi-a fost incredintat prin sentinta judecatoareasca.Locuim in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean american si posibilitate de a lua copilul in america nicoleta20 nicoleta20 buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)