avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturi

Buna ziua ! In urma cu doi ani am divortat de fostul sot. Avem un minor in varsta de 11 ani care mi-a fost incredintat prin sentinta judecatoareasca.Locuim in Germania unde de fapt si lucrez legal si unde detinem si locuinta. Minorul face scoala aici inca de acum doi ani.La momentul plecarii cu minorul din tara aveam acceptul scris al fostului sot sa parasim tara impreuna cu minorul , accept care ulterior a expirat.Acum ma aflu in situatia in care minorul are dreptul legal sa locuiasca aici in Germania dar daca se intoarce in tara nu va mai putea parasi tara fara acordul fostului sot.Iar acesta sub nici o forma nu vrea sa isi dea consimtamantul. Si credeti-ma ca nu din cauza ca si-ar iubi fiul pentru-ca in peste doi ani nu i-a platit niciodata pensia alimentara desi stie unde locuim , are numarul nostru de telefon si are si adresa de mess a minorului.Ba mai mult i-a sustras si alocatia de stat din banca.Vreau sa va intreb : tinand cont ca fostul sot nu a pastrat sub nici o forma contactul cu minorul si ca nu i-a platit niciodata pensia alimentara poate fi decazut din drepturi ? Ce ar trebui sa fac in continuare ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:30, 17 Martie 2014
Buna ziua. Inainte de instanta puteti incerca sa vorbiti direct cu el. Daca nu este receptiv, puteti apela la ajutorul unui mediator. Aveti aici conditiile pentru care un parinte poate fi decazut din drepturi: [ link extern ] .
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Puteti obtine in instanta suplinirea acordului tatalui.
In ce priveste pensie, il puteti executa silit, apelati in Romania la un executor.
Am uitat sa subliniez mai sus ca domiciliul stabil al minorului este in Germania.Ma ajuta asta intr-un proces de suplinire a consimtamantului ?
va ajuta, depinde insa si de ce scrie in ultima hotarare judecatoreasca pe care o aveti.
Daca aveti incredintare, asa cum spuneti in primul mesaj, atunci nu aveti nevoie de nimic - nici de consimtamant, nici de suplinire.
Dacă aţi divorţat în urmă cu 2 ani, cu siguranţă aveţi autoritate părintească comună, de aceea aţi avut nevoie de acceptul tatălui pentru ieşirea din ţară.
Decăderea din drepturi nu o veţi obţine, puteţi cere în schimb suplinirea sau, de ce nu? autoritatea părintească unică, motivând cu dezinteresul tatălui şi cu sustragerea alocaţiei pentru copil.
Neplata pensiei alimentare este cam apă de ploaie în faţa instanţelor, este sportul preferat al celor obligaţi prin lege să-şi întreţină odraslele, majoritatea devin fără venituri (legale) odată cu emiterea hotărârii judecătoreşti.
În orice caz, evitaţi să veniţi în ţară cu copilul, procesul durează mult şi, dacă aveţi loc de muncă în Germania, fie îl pierdeţi dacă nu vă întoarceţi, fie lăsaţi copilul aici şi vă treziţi că domnul vă cere dvs. pensia alimentară pentru copil :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura andreeaandreea andreeaandreea Buna ziua. As dori sa aflu daca exista vreo cale legală prin care tatăl fetiței sa fie obligat sa imi acorde acceptul ptr a părăsi tara.mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului- competenta teritoriala cocaemidor cocaemidor Buna seara.Vin la Dumneavoastra numai cu probleme complicate.Am un fiu in varsta de 9 ani rezultat dintr-un concubinaj.Fiul meu poarta numele tatalui.Acesta ... (vezi toată discuția)