avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura

Buna ziua. As dori sa aflu daca exista vreo cale legală prin care tatăl fetiței sa fie obligat sa imi acorde acceptul ptr a părăsi tara.mentionez faptul ca refuză categoric o colaborare amiabilă în favoarea fetiței. De la despărțire din 2010 nu s- a mai interesat vreodată de copila si ii achita o pensie alimentara de 216 ron stabilită tot in 2010.având in vedere ca nici măcar nu stie cum arata fata de la vârsta de 1 an si 7 luni ar fii un atu pentru mine?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
andreeaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:56, 3 Octombrie 2017
Dacă aţi fost căsătoriţi legal, divorţul din 2010 se solda cu încredinţarea minorului.
Dacă nu aveţi nici o hotărâre judecătorească privind încredinţarea sau autoritatea părintească, în condiţiile refuzului tatălui de a semna procură, puteţi cere suplinirea semnăturii sale pentru paşaport, pentru ieşirea din ţară, prin acţiune în instanţă. Acolo, trebuie să dovediţi refuzul său nejustificat cu probe.
Multuesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca as avea vreo sansa sa am castig de cauza daca demonstrez lipsa totala de interes fata de fetita?
Trebuie sa faceți cerere în instanta pentru suplinirea acordului tatălui minorei.
Sa inteleg ca asa avea sanse sa castig? Daca este o sansa minima atunci ma adresez justiției.e inuman sa se foloseasca de acest "drept"ptr a - si bate joc in continuare.
Vă spuneam că trebuie să dovediţi refuzul lui de a vă da procură. Asta înseamnă să-i scrieţi mail sau sms prin care să-i cereţi, să-i spuneţi că vreţi să mergeţi cu minorul...., că e în interesul copilului să meargă cu dvs., etc.Aveţi nevoie de refuzul său scris sau refuzul în faţă de martori, poate merge şi înregistrarea telefonică.
Nu interesează pe nimeni că nu a văzut copilul 10 ani sau 20 de ani, vă trebuie doar dovada refuzului său.

Alte discuții în legătură

Buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului burlan023 burlan023 buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)
Tata doar cu numele 4carmen0 4carmen0 Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat. Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)