Buna ziua.
Sunt noua pe acest forum si am o rugaminte pentru membrii forumului. Vreau sa imi spuneti expertul juridic are prioritate in fata consilierului juridic. Adica pentru magistratura, cum este mai bine sa fie trecuta functia in cartea de munca, expert juridic sau consilier juridic.
Activitatea desfasurata in una din aceste functii este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura.
Se poate trece fie expert jurist , fie consilier juridic ... depinde de atributiile prevazute in fisa postului pentru fiecare functie.
expertul poate fi : inginer/ arhitect/ economist/ criminalist...
consilierul juridic este persoana angajata lao firma ca sa-i reprezinte interesele in instante...
sunt notiuni total diferite, ce vreti de fapt sa aflati???:">
In COR exista si codul 241904 - expert jurist ..... de fapt, aceasta functie este folosita mai mult in institutii care au ca obiect activitati juridice , cum ar fi : instante, Ministerul Justitiei etc.
Va multumesc pentru promtitudine in raspuns. Am lucrat 2 ani de zile ca si consilier juridic la un birou notarial, si de o zi m-am angajat la o societate comerciala, pentru a invata mai multe, deoarece la biroul notarial am fost angajata ca si consilier juridic, dar pot sa spun ca nu stiu aproape nimic legat de compartimentul juridic.
Azi cand a venit reprezentanta de la personal sa semnez contractul individual de munca a spus ca in COR o sa imi treaca functia de expert jurist, ca ei asa au lucrat cu codul din cor si deoarece am 2 ani vechime juridica, cu toate ca am mai spus ca experienta mea juridica este cu multe lacune. M-am uitat in COR-ul actualizat si nu prea vad care este diferenta. Dar daca am sa invat totul ca sa fiu un jurist bun, m-ar interesa peste 5 ani sa merg in magistratura, si de aceea am pus aceasta intrebare, daca vechimea de expert juridic este valabila pentru intrarea in magistratura.
Va multumesc?
Poate o sa ma ajutati cu mai multe informatii.
Vechime juridica
claudel1982
Sunt Gabriela si as dori sa stiu daca mi se va recunoaste vechimea ca si grefier cu studii superioare juridice chiar daca sunt momentan incadrata pe un post ... (vezi toată discuția)