avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cuantumul unei sume
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cuantumul unei sume

Intr-un proces civil care nu a ajuns inca in faza unde sa fiu citat legal in calitate de reclamant si unde am cerut o anumita suma drept despagubiri. Pe urma am primit un exemplar de Intampinare din partea partii adverse care scrie ca n-am de unde dovedi exact daunele materiale ci doar eventual morale si ca acest drept s-ar fi prescris. Am depus in scris la registratura judecatoriei ca nu mai am nevoie de acesti bani fara sa spun ca renunt la drept si am dovedit din ce cauza nu s-a prescris fapta intrcat a imbracat o forma continuanta.A doua zi cineva mi-a spus sa scriu ca nu renunt la drept si nici la judecata dar daca nu pot proba prejudiciul exact sa scriu ca le cer simbolic un leu, sau ca las instanta sa se pronunte asupra sumei. Intrebarea mea este daca primul inscris va fi luat ca renuntare la drept si la acel capat de cerere sau va fi luata in considerare rectificarea facuta in al doilea inscris?
Mentionez ca nu s-a dat inca nici un termen de judecata doar partea adversa adica paratul a primit instiintarea de chemare in judecata.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
shcgusa, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata penalitatilor rebecaa rebecaa [qBuna ziua Am avut un SRL , i am incetat activitatea ,dar am ramas cu un debit de achitat( o factura din 2007).Anul acesta am platit debitul dar firma ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri, audierea martorilor Marc767 Marc767 Am o rugaminte, in contenciosul administrativ, am nevoie de declaratia unor martori care sint angajatii partii adverse. Pot sa intocmesc o lista cu intrebari ... (vezi toată discuția)
Renunþare la recurs orosionnic orosionnic buna seara am depus cerere pt recurs care sa si inregistrat dar partile adverse nu au depus nimic si in aceasta situatie asi dori sa renunt la recurs cum sa ... (vezi toată discuția)